Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Együttműködési megállapodást kötött a ZESE és a MMISZ

Határon átnyúló, kétoldalú megállapodást kötött a Zalai Egyetemi Sportegyesület (ZESE) és a Muravidéki Magyar Ifjúsági Szervezet (MMISZ). A szerdai találkozón Bella Dániel a ZESE elnöke és Bogar Patrik az MMISZ elnöke beszélte át az együttműködés részleteit.

A zalaegerszegi szervezet és a lendvai közösség között nem újkeletű a kapcsolat, hiszen korábban már éltek egymás meghívásával és részt vettek különböző rendezvényeken, mint a Zalaegerszegen megrendezett Vadpörkölt és Borfesztivál, vagy a lendvai Bográcsfeszt.


IMG_2035.JPG

Fotó: Jóna István

 

- A ZESE számára kezdetektől fogva fontos volt, hogy civil és ifjúsági szervezeteket szólítson meg, velük közös projekteket és programokat szervezzünk. Ez az együttműködési megállapodás tovább erősíti a két egyesület kapcsolatát. Elsősorban a szlovén és magyar ifjúság felmerülő, felszínen lévő problémáinak a megoldását, programok szervezését, a szabadidő hasznos eltöltését tűztük ki célul az együttműködésben, de minden egyéb, az ifjúságot érintő szakmai programokban is szeretnénk együttműködni - mondta el Bella Dániel.

A Muravidéki Magyar Ifjúsági Szervezet egy önkéntes, nonprofit szervezet, amely 2017 óta működik jelenlegi nevén. Korábban a Lendvai Ifjak Egyesülete-Life néven tevékenykedtek. Az egyesület azzal a céllal működik, hogy ösztönözze az ifjúsági tevékenységeket a kultúra, a nevelés, az oktatás és a sport területén, valamint a rendezvények szervezésében és megtartsák azokat. A másik fő prioritás számukra, hogy minden projektet, amit elterveznek, kivitelezzenek is és minél több résztvevő legyen a programjaikon.

- Örülök neki, hogy a ZESE és a MMISZ közötti együttműködés megerősödött ennek a megállapodásnak köszönhetően. Ahogy látom, mindkét szervezet fontosnak tartja a fiatalok rendszeres mozgását, ennek jegyében közös focitornát szervezünk, és reményeink szerint számos közös pályázatban is részt fogunk venni a közeljövőben - mondta gondolatait Bogar Patrik, az MMISZ elnöke.

 

IMG_2016.JPG

Fotó: Jóna István

A két fél aláírásával szentesítette az együttműködést, melynek keretében május 9-én a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központban a ZESE által szervezett, a régió hat egyetemét felvonultató kispályás labdarúgó tornára is meghívta a lendvai fiatalokat.