Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Újabb együttműködés - A tollaslabdával bővülhet a választható sportágak sora

Újabb együttműködési megállapodást kötött pénteken a Zalai Egyetemi Sportegyesület (ZESE). Az Egyesületnek az alapítása óta célja volt, hogy a Zalaegerszegen működő sportszervezetekkel jó kapcsolatot építsen ki.

 

IMG_2335.jpg

 Fotó: Jóna István

 

"A Zalaegerszegi Tollaslabda Egyesülettel gyorsan megtaláltuk a közös kapcsolódási pontokat." - mondta felvezetőjében Bella Dániel, a ZESE elnöke.

- Célunk az, hogy a hallgatóink számára olyan szabadidős tevékenységet tudjunk biztosítani, ami a szabadidő hasznos eltöltéséhez elengedhetetlen. Ennek érdekében minél több új sportágat szeretnénk bevonni, és így több sportolási lehetőséget biztosítani hallgatóink számára. Ez a megállapodás különösen jó abból a szempontból is, hogy a hallgatóink a testnevelés óráikat is tudják ilyen formában teljesíteni. Így a labdarúgás, a sárkányhajózás, a kenuzás, a csörgőlabda és a röplabda mellett már a tollaslabda is megjelenhet a sport kínálatunkban. 

A Zalaegerszegi Tollaslabda Egyesület működése több évtizedes múltra tekint vissza, tájékoztatott dr. Babos István, az Egyesület elnöke.

- Szerencsére van egy olyan sportszerető közönség, akikkel meg tudjuk jelenleg is tölteni az Apáczai ÁMK sportpályáit, és bízunk abban, hogy a most kötött együttműködéssel az egyetemistákat is be tudjuk vonni ebbe a sporttevékenységbe. Az Egyesület további működéséhez feltétlenül kell egy olyan közösségnek lennie, akik szívesen eljárnak a heti edzésekre.

Az együttműködés aláírását követően már a tervekről beszéltek a felek, melyek között hallgatóink rendszeresen látogathatják a heti edzéseket (szerda, péntek), valamint az ősszel rendezendő amatőr versenyen is lehetőségük lesz részt venni.