Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Három érem a keszthelyi darts versenyről

Harmadik alkalommal rendezték meg a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Georgikon Campusán, Keszthelyen a MATE-GEORGIKON MEFS-MDSZ EGYETEMI DARTS KUPA elnevezésű versenyt. Az előző évben két érmet szerzett a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ csapata, idén ezt még egy éremmel sikerült túlszárnyalni. 

Az idei viadalra, melyet a magyarországi egyetemekre és főiskolákra beiratkozott nappali és levelező tagozatos, FOSZK, BSc és MSc képzésekre járó hallgatók, PHD hallgatók és az intézmények egy évnél nem régebben végzett volt hallgatóinak és az intézményekben jelenleg munkaviszonyban álló dolgozóknak hirdettek meg, hat fővel nevezett a PE ZEK csapata.

 IMG_3278.jpg

Fotó: Jóna István

 

Dr. Pintér Ákos, a  MATE Testnevelési és Sport Intézet Georgikon Campusának sportközpont-vezetője, a rendezvény szervezője a megnyitón elmondta, hagyományteremtő szándékkal indították útjára a versenyt, ami sikerült, hiszen ezúttal 9 egyetemről 43-an érkeztek Keszthelyre.

A PE ZEK csapatában két dolgozó Bella Dániel és Jóna István is darts nyilat ragadott és előbbi ezüstérmet, utóbbi bronzérmet szerzett.

Az egyéni férfi kategóriában (33 versenyző) három hallgatónk – Bacsi Szilárd, Tüske Bence, Kovács Máté, valamint egy végzett hallgatónk Skoda Gergő állt tábla elé. A csoportküzdelmekből egyedül Tüske Bencének sikerült továbbjutnia, aki mind az öt mérkőzését megnyerte. A nyolcaddöntőben magabiztos játékkal nyert, majd a negyedöntőben 0-2-es hátrányból fordítva nyert 3-2-re és jutott az elődöntőbe. A döntőbe jutásért Fábián Soma (Károli Gáspár Egyetem) ellen 3-1 arányban nyert, így a döntőbe jutott, ahol a másik ágról Egedi Bence (ELTE) várt rá. Az első leget Tüske Bence nyerte, majd a folytatásban a remek formában versenyző Egedi Bence kerekedett felül és végül 3-1-ban nyert.

  1. Egedi Bence (ELTE)
  2. Tüske Bence (PE ZEK)
  3. Szabó Zsombor (Óbudai Egyetem)

IMG_3286.jpg

 

A PE ZEK csapata végül két ezüstéremmel és egy bronzéremmel tért haza, az egyetemek között a legtöbb érmet szerezve.

Ezúton is gratulálunk a PE ZEK csapatának az elért eredményekhez!