Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciát tartottunk 

Az alternatív energia, a vállalkozások finanszírozási kockázatának vizsgálata és a fizetőképesség értékelése témákban adták elő tudományos diákköri kutatásaikat hallgatóink az április 24-én, szerdán megrendezett tavaszi Intézményi Tudományos Diákköri Konferencián.

 

IMG_3256.jpg

Fotó: Jóna István

 

Az Innovációs és Tudásközpont földszinti előadótermében Decsi Péter, mb. főigazgató köszöntötte a résztvevőket és a Zalaegerszegi SZC Csány László Technikumból érkezett diákokat. Kiemelte, hogy a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg (GKZ) tudományos diákköri tevékenysége az országban az élvonalba tartozik. Dr. Palányi Ildikó, a PE GKZ dékánja elmondta, hogy az előző év adatai alapján a Pannon Egyetemen belül a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg a második helyen van a tudományos diákköri munka hatékonyságát illetően.

A tavaszi Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia – Gazdálkodás és Menedzsment szekció Vállalati pénzügyek és fenntarthatóság tagozatán három másodéves hallgató mutatta be tudományos kutatását.

 

IMG_3134.jpg

Fotó: Jóna István

 

Buspataki Réka „Mitől zöld az energia? Az alternatív energia vizsgálata az E.ON példáján keresztül” címmel adta elő prezentációját, melynek témájául a fenntarthatóságot választotta, a jelenlegi globális helyzetre való tekintettel, mert ez időszerű. A megújuló energiaforrásoknak az öt típusát vizsgálta. Emellett az energiaközösségekre fókuszált leginkább, mert szerinte azokat kellene kiterjeszteni, illetve fellendíteni a lakosság körében.

Havranek Evelin „Fordul-e a kocka? A vállalkozások finanszírozási kockázatának és finanszírozási stratégiájának kapcsolata„ címmel állított össze kutatását, melyben a célja a vállalatok működési és pénzügyi kockázatának értékelése volt a tőkeáttétel mutatóival, illetve előrejelzés készítése regresszioanalízis segítségével. 

Horváth Fanni „Likviditás vagy likvidálás? A fizetőképesség értékelése és szerepe az előrejelzésben” címet adta a kutatásának, melyben a fizetőképességi mutatókkal, az előrejelzéssel, valamint a csődelőrejelző modellekkel foglalkozott. 

A bíráló bizottságban dr. Csanádi Ágnes PhD, egyetemi docens töltötte be az elnöki tisztséget, mellette Nagyné dr. Halász Zsuzsanna PhD, a PE GKZ Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék mb. tanszékvezetője és dr. Joó István oktatási dékánhelyettes, a PE GKZ Pénzügy és Gazdálkodás Tanszék tanszékvezetője, valamint Horváth Veronika, oktatási referens titkárként segített a TDK prezentációk értékelésében.

 

IMG_3200.jpg

Fotó: Jóna István

 

A bírálók a három előadást magasra értékelték, azaz mindhárom hallgató részt vehet 2025-ben Miskolcon tartandó Országos Tudományos Diákköri Konferencián. Zárásként dr. Csanádi Ágnes értékelte az előadásokat és megdicsérte a hallgatókat a kutatómunkájukért. Az elismerő okleveleket és ajándékokat dr. habil Katits Etelka Éva PhD, tudományos dékánhelyettes, Kari TDT elnök adta át a hallgatóknak.

 

Ezúton is gratulálunk hallgatóinknak az elért eredményekhez!

A program a Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg által elnyert a Kulturális és Innovációs Minisztérium által támogatott "A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ Gazdálkodási Kar hallgatóinak Tudományos Diákköri tevékenységre való felkészítésének támogatása" című projekthez (NTP-HHTDK-23-0058) kapcsolódóan valósul meg.

 

További médiamegjelenések: 

Egerszegi Hírek - egerszegihirek.hu

Zalaegerszegi Televízió

GALÉRIA