Akik érettségi vizsgával rendelkeznek és diploma megszerzését biztosító alapképzésre történő jelentkezésük kockázatos a felvételi pontszám miatt, vagy egy alapképzés elvégzésének idejénél hamarabb ki szeretnének lépni a munkaerőpiacra, azok 4 féléves felsőoktatási szakképzéseink keretében felsőfokú, az adott szaknak megfelelő szakképzettséget szerezhetnek. A 4 félévből hármat az oktatási intézményben, a negyediket pedig egy választott gyakorlóhelyen (gazdálkodó szervezetnél) kell tölteni, ahol a szakmai gyakorlat keretében a hallgatók elkészítik szakdolgozatukat (egy kb. 30 oldalas írásművet valamely aktuális szakmai témáról). A képzés záróvizsgával fejeződik be, melynek keretében a végzősök bemutatják és megvédik szakdolgozatukat. A felsőoktatási szakképzés elvégzése után sokan az alapképzés keretében történő továbbtanulás mellett döntenek, hiszen a választott szakterület felsőfokú asszisztensi képesítéséhez képest magasabb jövedelmet érhetnek el a diploma birtokában, valamint fajsúlyosabb szakmai kihívásokkal szembesülhetnek.

A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 15. § (2) szerint: "Felsőoktatási szakképzésben felsőfokú szakképzettség szerezhető, amelyet oklevél tanúsít. A felsőoktatási szakképzésre tekintettel kiállított oklevél önálló végzettségi szintet nem tanúsít. A felsőoktatási szakképzésben legalább százhúsz kreditet kell megszerezni. A képzési és kimeneti követelmény tartalmazza a felsőoktatási szakképzés képzési területi besorolását. Az azonos képzési területhez tartozó alapképzési szakba beszámítható kreditek száma legalább harminc, legfeljebb kilencven lehet. A képzési idő legalább négy félév."

A felsőoktatási szakképzés a munkaerőpiacon hasznosítható szakmai ismereteket ad, az elhelyezkedéshez jogszabályban meghatározottak szerinti munkakör betöltésére jogosít, és jelentősen megnöveli a munkavállalási lehetőségeket is. Egyúttal megfelelő elméleti alapozást is nyújt az adott szakterületen a tanulmányok alapképzésben történő folytatásához.
A megszerzett kreditek beszámításával rövidebb idő alatt elvégezhető az alapképzés.

Hivatalos információk és az online jelentkezési felület a www.felvi.hu oldalon találhatók.


A 2022/2023. tanévre (2023. szeptemberi kezdéssel) meghirdetett felsőoktatási szakképzéseink érettségivel rendelkező felvételizők számára

Szak megnevezése

Képzési idő

Képzés nyelve

Munkarend

Finanszírozás*

 Önköltség
félévente
gazdálkodási és menedzsment 4 félév magyar nappali A támogatott

gazdálkodási és menedzsment

4 félév magyar nappali K 225.000 Ft
gazdálkodási és menedzsment 4 félév magyar levelező A támogatott

gazdálkodási és menedzsment

4 félév magyar levelező K 225.000 Ft

pénzügy és számvitel (vállalkozási)

4 félév magyar nappali A támogatott

pénzügy és számvitel (vállalkozási)

4 félév magyar nappali K 225.000 Ft

pénzügy és számvitel (vállalkozási)

4 félév  magyar   levelező A támogatott
pénzügy és számvitel (vállalkozási)  4 félév  magyar levelező  K   225.000 Ft

 

A képzést a Pannon Egyetem Műszaki Informatika Kara hirdeti Zalaegerszeg képzési hellyel:

gazdaságinformatikus  4 félév magyar  nappali A támogatott 
gazdaságinformatikus  4 félév magyar  nappali K 200.000 Ft 
gazdaságinformatikus 4 félév magyar levelező A támogatott 
gazdaságinformatikus 4 félév magyar levelező K 200.000 Ft 

 

Magyarázatok:

* Finanszírozás: A = magyar állami ösztöndíjjal támogatott; K = önköltséges

Felvilágosítást nyújt intézményi felvételi ügyekben a Tanulmányi Iroda

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Gasparich M. u. 18/A
Elhelyezés: F épület (Innovációs és Tudásközpont), 038 sz. iroda
Telefon: +36 (92) 509-949, +36 (92) 509-958
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.