Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék

A tanszék a 2018. szeptember 1-jével Menedzsment és Gazdaságinformatikai Intézeti Osztály és a Közgazdasági és Módszertani Intézeti Osztály összevonásával jött létre.

A tanszék gondozza az alábbi szakokat/képzéseket:

  • gazdaságinformatikus (alapképzés),
  • gazdálkodási és menedzsment (alapképzés, felsőoktatási szakképzés),
  • gazdasági logisztikus, pályázati projektmenedzser, business coach (szakirányú továbbképzés).

A Gazdaságinformatikai szakhoz kapcsolódóan a tanszék oktatási célja az, hogy a hallgatók megismerkedjenek az informatika alapjaival, össze tudják kapcsolni a gazdasági folyamatokkal és ismeretekkel, szakemberként hatékonyan tudják használni az információ-technológia által nyújtott lehetőségeket.

Gazdálkodási és menedzsment szakon célunk, hogy a hallgatókat felvértezzük a különböző gazdálkodó szervezetek irányításához szükséges korszerű ismeretekkel. Hallgatóinknak olyan tudást szeretnénk átadni, amelyekkel képesek lesznek a különböző méretű vállalatok vezetési feladatait magas színvonalon ellátni. Mind a termelő, mind a szolgáltató szervezetek folyamatainak tanulmányozása során hangsúlyt fektetünk a problémafelismerésre és –megoldásra.

Szakirányú továbbképzéseinken a gyakorlatban már dolgozó szakemberek ismereteinek bővítését, tudásuk frissítését, illetve szakmai profiljuk bővítését szeretnénk támogatni.

A tanszék  oktatási profiljába tartoznak a közgazdasági és módszertani alapozó tárgyak, a menedzsment, a logisztika és a gazdaságinformatikai területek tárgyai. A tanszék oktatói irányítják a CISCO-labor, a „Pick to ligh” labor, és a Diákvállalkozói Iroda működését. Oktatóink támogatják a TDK-kutatásokat konzulensi segítség nyújtásával, s aktív részt vállalnak a szakkollégium vezetésében és működtetésében. A vállalati jó gyakorlatok bemutatása céljából rendszeresen szervezünk üzemlátogatásokat, s hívunk vendégelőadóként neves vállalati szakembereket.

A tanszék oktatói az alábbi kutatásokban vesznek részt:

  • LOST IN SERVICES Kutatócsoport - szolgáltatási folyamatok újraszervezése
  • Felsőoktatás-módszertan Kutatócsoport
  • Kompetenciamérés Kutatócsoport
  • „Mikro- és makrogazdasági folyamatok múltban és jelenben” Kutatóműhely
  • „A duális képzés költség-haszon elemzése” Kutatócsoport

2016 óta minden évben megrendezzük a Logisztika-Informatika-Menedzsment (LIM) Nemzetközi Konferenciát, melyet olyan kutatók számára rendezünk, akik e három terület valamelyikén kutatnak. A három tudományterület bevonásával szeretnénk az új eredményeket prezentálni e területekről és vitára késztetni a témában kutató tudományos szakembereket a logisztikai rendszerek hatékonyabbá tétele érdekében.


Elérhetőségek:

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Gasparich M. u. 18/a, D épület 3. emelet

Tanszékvezető:
Nagyné Dr. Halász Zsuzsanna PhD, mb. tanszékvezető, adjunktus
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Tanszéki ügyintéző: 
Fehér Erika  
+36 (92) 509-915
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.