Új Nemzeti Kiválóság Program 2022/23

unkp logo 04Az Új Nemzeti Kiválóság Program 2016-ban indult, több témakörben kiírt ösztöndíjpályázatokat magában foglaló program, melynek célja, hogy a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot támogassa. Az ÚNKP olyan – alap-, mester- vagy doktori képzésben tanuló – hallgatókat, doktorjelölteket, valamint fiatal oktatókat, kutatókat támogat, akik a programban részt vevő felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak. A program közvetlenül a kutatásokat és a kutatási helyszínként működő intézményeket is támogatja.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (a továbbiakban: Támogató) a 2022/2023-as tanévben is nyílt ösztöndíjpályázatot hirdet az Új Nemzeti Kiválóság Program keretében felsőoktatási kutatói ösztöndíj elnyerésére, 6 kategóriában (alapképzés, mesterképzés, doktori, „Tudománnyal fel!”, Bolyai+, „Tehetséggel fel!”).

 

Az Új Nemzeti Kiválóság Program (a továbbiakban: ÚNKP) célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, a tudományos és művészeti pályán való elindulást, majd pályán tartást, valamint a nemzetközi szinten is kiváló tapasztalt kutatók és alkotók kutatómunkáját. A program minden tudomány- és művészeti területet figyelembe véve kívánja elősegíteni a tudományos kutatásokat és az innovációt.

Az egyes kategóriákban elnyerhető ösztöndíjak 100.000 Ft/hó - 200.000 Ft/hó között alakulnak - a támogatott célcsoporttól függően.

A pályázati kiírások és kapcsolódó mellékleteik az ÚNKP hivatalos oldalán érhetőek el.

A pályázatot elektronikusan az Oktatási Igazgatóság Moodle oldalán kell beadni, papír alapú dokumentációt nem fogadunk el!

A Moodle kurzus neve: ÚNKP pályázat 2022-2023 tanév pályázói felület

Az OI Moodle felületre az egyetemi polgárok KCA azonosítójuk használatával tudnak belépni.
KCA azonosítóról bővebb információt IDE KATTINTVA érhet el. 
Akik nem rendelkeznek KCA azonosítóval kérem, jelezzék az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.
A KCA igényléséhez szükséges adatok: név, pályázat típusa, és az e-mail cím, amit a pályázás során fog használni.

A benyújtási határidő a választott kategóriától függően:

- alapképzés, mesterképzés, doktori, doktorvárományos, posztdoktor: 2022. június 2.
- „Tehetséggel fel!”: 2022. június 23.
- Bolyai+ : 2022. június 30.

Kérjük, első lépésként olvassa el a Pannon Egyetem pályázóinak összeállított, fontos információkat tartalmazó útmutatóját, mely letölthető IDE KATTINTVA.

A pályázati ügyintézéssel kapcsolatban felmerülő kérdéseket, észrevételeket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várjuk.