Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Eredmények és sikerek - Sajtótájékoztatót tartottunk

Felértékelődtek a vidéki egyetemek - Sajtótájékoztatót tartottunk 
 
 
Kétszeresére nőtt az érdeklődés a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ képzéseire, mindezt sajtótájékoztató keretében jelentette be dr. Gelencsér András rektor és dr. Németh István stratégiai rektorhelyettes, főigazgató.
 
A februári jelentkezési adatok jelentős növekedést mutatnak országosan is, de a Pannon Egyetem vonatkozásában kétszer annyian jelentkeztek, mint az elmúlt évben.
- A felsőoktatásba jelentkezők számára felértékelődtek a vidéki egyetemek. A felvételi követelmények könnyítése, az hogy nem kell emelt szintű érettségi és nyelvvizsga sem, nagyságrendekkel több felsőoktatásba jelentkező fiatalt vonzott- mondta tájékoztatójában dr. Gelencsér András rektor. Hozzátette, a Pannon Egyetem már évtizedekkel ezelőtt is a zászlóshajója volt a fenntarthatósági törekvéseknek, amely napjainkban nagyon felértékelődött és a fiataloknak is egyre fontosabb a környezetünk védelme. A Pannon Egyetem erre a pozitív változásra magas színvonalú képzéssel próbál válaszolni, hogy a fiatalok minőségi tudást kapjanak, minél magasabb hozzáadott értékkel.
 
 338694831_218166300865121_680002618591589387_n.jpg
 
 
Az előzetes jelentkezési adatokból kiderült, hogy az idei felvételi eljárás során rekordszámú jelentkező, 249 fő adta be első helyen jelentkezését a Zalaegerszegi Egyetemi Központ képzéseire, ami a tavalyi évhez képest 77,8 százalékkal nőtt. A jelenlegi adatok alapján 64 új mérnök hallgatót üdvözölhetünk szeptemberben Kampuszunkon. Magyarországon egyedülálló módon projekt alapú oktatás keretében a Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet munkatársai kidolgozták és 2022 szeptemberében sikeresen elindították a Tesztmérnöki alapszakot, ezért külön öröm számunkra, hogy az újonnan indított szakunkra is nagy az érdeklődés- adott tájékoztatást dr. Németh István főigazgató. Hozzátette, a gazdaságtudományi képzési területen is növekedésről számolhatunk be, hiszen a zalaegerszegi képzéseket idén 139-en választották első helyen, mely a tavalyi 94 főhöz képest 47,9 százalékos emelkedést mutat.
 
A főigazgató kitért arra is, hogy a 2022-es év kihívásokkal volt terhelt, azonban a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja sikerrel vette az akadályokat. Fegyelmezett és nyereséges gazdálkodás eredményeként az Egyetemi Központ az évet 392 millió Ft pozitívummal zárta. Rendkívül sikeres volt az Egyetemi Központ pályázati tevékenysége is, 5 nyertes pályázatának teljes összege meghaladja a 690 millió Ft-ot. Továbbá sikeresen zártuk 4 jelentősebb pályázatunkat is.