Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

MKT Szakmai előadások - Bankolás, vállalkozásépítés, karrierút és közösségépítés

MKT Szakmai előadások - Bankolás, vállalkozásépítés, karrierút és közösségépítés
 
 
Hagyományosan a Zalaegerszegi Egyetemi Napok második napjának első fele a szakmai előadásokról szólt Kampuszunkon. Az idei programot az Magyar Közgazdasági Társaság Zalaegerszegi Ifjúsági Szervezete. Havranek Evelin elnök és Horváth Fanni alelnök változatos és érdekes előadókat hívtak. Hallgatóink mellett a Zalaegerszegi Tankerületi Központ és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum tagintézményeiből érkező diákok töltötték meg az Innovációs és Tudásközpont nagyelőadóját.
 
 IMG_3811_copy.jpg
 
 
„Bankolás a 21. században”
 
Az első előadást Mohos Géza, a CIB Bank zalaegerszegi lakossági fiókigazgatója tartotta. A perezentáció középpontjában a bankolás szerepelt. A világ jelenlegi gazdasági állapotát tekintették át, elemezték, milyen kihívások vannak a bankpiacon, milyen versenytársak, illetőleg milyen jó megoldások vannak. Az előadás azt az üzenetet hordozta, hogy a fiatalok tudatosan és felelősséggel kezeljék pénzügyeiket. Olyan rendszereket, olyan bankokat válasszanak, ahol ebben a digitális világban biztonságban érezhetik a pénzüket, illetőleg ne féljenek tanácsot kérni a bankfiókokban a bankároktól, hiszen a segítségükkel integrálódhatnak a felnőtt életbe, amibe a felelős pénzügyi gazdálkodás is beletartozik.
 
 
„Az ötlettől a megvalósításig!”
 
A második előadó dr. Balázs Bence volt, a Homecare.vet állatorvosi szolgáltatónak az ügyvezetője és alapítója. Előadása az ötlettől a megvalósításig, a vállalkozásindításnak az első lépéseit foglalta össze. Milyen fontosabb lépéseket, döntéseket kell meghozni, milyen kutatásokat és vizsgálatokat kell elvégezni azelőtt, hogy valaki vállalkozásba fogjon, hogyan lehet egy viabilis, élhető és fenntartható vállalkozást létrehozni, és hogy milyen vállalkozói attitűdök és milyen vállalkozói elszántság kell ahhoz, hogy egy céget sikerre lehessen vinni, legalább a piacindulási fázisban. Kiderült, hogy a fiatalok sokkal nyitottabbak az idősebbeknél. Mindenki szeretne valamilyen saját vállalkozást létrehozni, nem feltétlenül csak nagy cégekben álmodnak a fiatalok.
 
 
IMG_3808_copy_copy.jpg
 
 
„Nincsen probléma, csak megvalósításra váró lehetőség!”
 
A délelőtt harmadik szónoka Beledi Szilárd, a Decathlon Zalaegerszeg áruházvezetője, alumni hallgatónk volt. Egykori hallgatóként az egyetemi éveket, a munkás hétköznapokat és a karrierépítés és a vezetővé válás folyamatát mutatta be előadásában. Beledi Szilárd kiemelte, hogy jó alapokat kapott a az itteni képzés során, amit fokozatosan kellett átültetni a gyakorlatba. A fiataloknak felhívta a figyelmét arra, hogy legyenek bátrak és ne féljenek az első lépéseket megtenni, akkor sem, ha eleshetnek közben. Higgyenek a közösségben, sokat beszélgessenek és nem a problémákat nézzék, hanem azt, hogy miként oldhatják meg azokat.
 
 
„Go for it!- közösségépítés a Covid után”
 
Az előadások sorát Fehér Piroska - tréner, life coach interaktív beszélgetése zárta. A résztvevőkkel beszélgetve, közösen próbáltak megoldást találni a Covid okozta bezártságból való kitörésre. Olyan kérdéseket feszegettek, miként keltsük fel a fiatalok érdeklődését. Fehér Piroska kiemelte, hogy fontos az egyén nyitottsága, érdeklődése, kíváncsisága és a közösség felé való nyitás, hiszen ez alapozhatja meg a maradandó kapcsolatokat.
 
 IMG_3891_copy_copy.jpg
 
 

További médiamegjelenések: 

GALÉRIA