Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Hallgatói Önkormányzat (HÖK) Elérhetőségek:

HÖK Iroda
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Gasparich M. u. 18/A
Iroda: F épület (Innovációs és Tudásközpont), Földszint 009-es szoba
Telefon: +36(92)509-937 (csak a HÖK Iroda nyitvatartási idejében)
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

   A PEHÖK GKZ Facebook oldala

Forduljatok Hozzánk bátran e-mail-ben vagy Facebookon!

TAGOK

 

Név  

Titulus

Elérhetőség

Ledniczki Petra PEHÖK ZEK elnök

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Heckenberger Boglárka PEHÖK GKZ Részönkormányzati elnök

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bekes Gergő PEHÖK GKZ Hallgatói képviselő Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tóth Márk Róbert PEHÖK GKZ Hallgatói képviselő Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Lazariuc Iván PEHÖK GKZ Hallgatói képviselő  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ostrom Eliza  PEHÖK GKZ Hallgatói referens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Nagy Fanni PEHÖK GKZ Hallgatói referens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Nagy Lili PEHÖK GKZ Hallgatói referens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Csizmár Máté PEHÖK GKZ Elnöki megbízott Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Bárány Panna PEHÖK MK Hallgatói képviselő Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Miklós Zoltán PEHÖK MK Hallgatói referens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Balikó Zsolt PEHÖK MK Hallgatói referens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Kollár Bence PEHÖK MIK Hallgatói referens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szépe Gábor PEHÖK MIK Hallgatói referens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


Mi a HÖK? 

A HÖK vagyis a Hallgatói Önkormányzat egy fiatalok által működtetett szervezet, amelynek tevékenységét a felsőoktatási törvény, különböző egyetemi és kari szabályzatok, valamint a saját maga által alkotott Szervezeti és Működési Szabályzat határozza meg. Ez utóbbi lehetőséget ad arra, hogy a hivatalosan meghatározott (kötelező) feladataink mellett saját ötleteinktől és kreativitásunktól vezérelve alkothassunk és dolgozhassunk azért, hogy a hallgatóknak színesebb legyen a főiskolás életük. A HÖK a hallgatók érdekvédelmi szervezete, amelynek az a célja, hogy megkönnyítse a hallgatók életét, kapcsolatot teremtsen a vezetés és a hallgatók között. A HÖK foglalkozik a hallgatók szociális ügyeivel, mint például szociális támogatással, rendkívüli szociális támogatással és továbbá rendezvények szervezésével és lebonyolításával.

A GKZ Hallgatói Önkormányzata a Pannon Egyetem Hallgatói Önkormányzat részönkormányzataként működik.

 

 

Mi a HÖK feladata? 

Vannak olyan feladataink, melyeket törvény vagy egyéb szabályzat ír elő, s mi ennek próbálunk maximálisan eleget tenni. Mivel ezek komoly és felelősségteljes munkák, már most – tanulmányaink alatt – megtanuljuk, hogy mit jelent egy előre meghatározott feladatot a rendelkezésre álló eszközökkel pontosan, szabályosan, határidőre elvégezni. Ez nagyban megkönnyítheti majd a „nagybetűs életbe” való beilleszkedést egy komoly elvárásokat támasztó munkahelyen. Ilyen feladataink: 

Érdekvédelem: érdekvédelmi tevékenységünk alapja a hallgatók kötelezettségeinek és jogainak megfelelő szabályozottság biztosítása. Igyekszünk segíteni, a lehető legegyszerűbb módon orvosolni a problémát. Ha tehát valamit elfelejtettél, valamit nem tudsz, vagy nem találsz, kérdésed, problémád merül fel, fordulj bátran hozzánk! Nyitvatartási időben megtalálsz minket irodánkban.

Diákjólét: a HÖK Diákjóléti Bizottsága állapítja meg minden félév elején az ösztöndíj sávokat, valamint a hozzá tartozó összegeket. Természetesen ennek kötött keretei vannak, a sávok kialakítását az évfolyamátlag, az összegek meghatározását pedig a rendelkezésre álló hallgatói normatíva határozza meg. A rendszeres szociális támogatás, illetve az elsősöknek járó alaptámogatás véleményezését is a Diákjóléti Bizottság végzi, a Hallgatói Térítések és Juttatások Bizottságának egyetértésével, amely egyetemi szintű szervezet.

Programszervezés: az egyetemi élet elsősorban a tanulásról, másodsorban a bulizásról szól. Tanulnod kell, erről gondoskodik az iskola, de hogy ennek fáradalmait ki tudd pihenni egy jó buli keretében barátaiddal karöltve, ezt mi biztosítjuk. 


Minden évben 5 nagyobb rendezvényünk van, ezeket a tanév rendjében mutatjuk be.

  • Augusztus végén a belépő hallgatók első rendezvénye a Gólyatábor. A főiskolás éveket, a beiratkozást megelőzően  szervezzük. Azért szervezzük, hogy a gólyák barátot, barátnőt szerezzenek és megismerjék a felsőbb éves társaikat. Nem utolsó szempont, hogy jól induljon a főiskolás élet. Könnyebb úgy elkezdeni a főiskolás éveket, hogy van néhány ismerős arc, tudjuk, kihez lehet fordulni. A gólyatábor alapvetően bepillantást enged az egyetem életébe, a beilleszkedést szolgálja.
  • Novemberi rendezvényünk a Gólyabál. Régi hagyomány, hogy minden évben a gólyák egy nyitótánccal nyitják meg a rendezvényt. Éjfélkor pedig táncverseny veszi kezdetét, ahol komoly díjazások vannak. A továbbiakban a főszerepet a buli veszi át.
  • Február elején már hagyománnyá nőtte ki magát, hogy a második félévet egy hatalmas beöltözős Farsangi bál rendezésével nyitjuk meg.
  • Márciusi rendezvényünk a diplomaosztó bankett. Ekkor búcsúztatjuk a végzős hallgatókat ünnepi vacsorával és zenével.
  • Áprilisban szervezzük a Főiskolás Fesztivált, mely 2016-tól a Zalaegerszegi Egyetemi Napok (ZEN) néven zajlik. Ez három napos rendezvény szakmai programokkal, bulival, humoresttel, és egyik napon szabadtéri kikapcsolódással. Foci, főzés és egyéb programok, extrém játékokkal, sporttal fűszerezve. A Főiskolás Fesztivál nemcsak a hallgatók szórakozását szolgálja, lassan városi rendezvénnyé fejlődik.

Miért érdemes a HÖK tagjának lenni? 

Mindenki másért szereti a HÖK-öt. Van aki a felelősségteljes, kreatív munkákat élvezi, van, aki azt, hogy kipróbálhatja magát változatos munkakörökben, van aki pedig egyszerűen csak a társaságot szereti. Olyan is akad, aki a bulikat szervezi. Persze az sem mellékes, hogy a tanórák közötti hosszabb szünetek sem válnak kényszeredett várakozássá, hanem a HÖK irodában a legkülönfélébb módon kihasználhatók.