Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Alapítvány

Zalaegerszegi Gazdasági, Informatikai, Műszaki Képzésekért Alapítvány

 

 

zka_logo_color.png8900 Zalaegerszeg, Gasparich M. út 18/A.

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: +36 92 509-921

Adószám: 19272564-1-20 (1%-os felajánlásokat fogad)

Számlaszám: 10404900-49010938-00000000  (Kereskedelmi és Hitelbank)

Alapító neve: Pannon Egyetem (8200 Veszprém, Egyetem u. 10.)

Alapítás éve: 1990 (Pénzügyi és Számviteli Főiskola Zalaegerszegi Intézete alapító jogelődje által Dunántúli Közgazdász Képzésért Alapítvány névvel)

 


Az alapítvány célja

A gazdasági, informatikai, műszaki képzések színvonalának emelése, az oktatás minőségi és technikai feltételeinek a fejlesztése.

Ennek érdekében az alábbi tevékenységeket végzi:

 • a gazdasági, informatikai, műszaki képzések színvonalának emelését célzó kezdeményezések támogatása (pl. tananyagfejlesztés, konferencia szervezése és megvalósítása, hazai- és nemzetközi előadók költségeinek fedezése, stb.)
 • szakmai és/vagy tanulmányi versenyeken, projektmunkák elkészítésében, tudományos diákköri tevékenységben kiemelkedő sikereket elért, kimagaslóan tehetséges hallgatók anyagi elismerése.
 • hallgatók hazai és nemzetközi tanulmányútjainak, ismeret- és tapasztalatszerzési lehetőségeinek anyagi elősegítése
 • oktatók kiemelkedő eredményeinek elismerése, hazai és nemzetközi ismeret- és tapasztalatszerzési lehetőségeinek támogatása (pl. tanulmányutak, konferenciaszereplések)
 • a gazdasági, informatikai, műszaki képzések beiskolázási kezdeményezéseinek támogatása (pl. pályaorientációs napok, vetélkedők szervezése, stb.)
 • hátrányos helyzetű diákok és hallgatók felsőoktatási felzárkóztatásának elősegítése és esélyegyenlőség növelése

Az alapítvány jellege

Az alapítvány nyitott, ahhoz bármely hazai vagy külföldi természetes és jogi személy bármikor az Alapítvány fennállása alatt tetszése szerinti vagyoni hozzájárulással csatlakozhat. A csatlakozás ténye a csatlakozót nem minősíti alapítóvá, alapítói jogokat nem gyakorolhat. A csatlakozót megilleti azonban az a jog, hogy javaslatot tegyen a kuratórium részére a vagyoni juttatásának felhasználására vonatkozóan.

Az alapítvány közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt.Az alapítvány projektjei 

PROJEKTEK


ZKA Kuratóriuma

Az alapító az alapítvány vagyonának kezelésére nyolc természetes személyből álló kuratóriumot nevez meg.

A kuratórium elnöke: Dr. Palányi Ildikó

A kuratórium titkára: Salamon Antal

A kuratórium tagjai:

 • Dr. Szili-Fodor Dóra 
 • Dr. Szalai István 
 • Szász András 
 • Ekler Krisztina
 • Kovácsné Horváth Andrea
 • Tóth Szilvia

A kuratórium biztosítja az alapítványi célok folyamatos megvalósítását, ehhez megteremti a szükséges eszköz és feltételrendszert. Dönt az alapítványhoz érkezett adományok, támogatások elfogadásáról, felhasználásáról, illetve visszautasításáról.


Az alapítvány logója

  zka_logo_color_hosszu_copy.png