Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Zalaegerszegen Végzett Közgazdászok Közhasznú Egyesület


8900 Zalaegerszeg, Gasparich M. u. 18/A
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kedves Leendő Tagtársak!

A Zalaegerszegen Végzett Közgazdászok Közhasznú Egyesület a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg és jogelőd intézményeiben végzett hallgatókat tömörítő öregdiák (alumni) szervezet. A Pénzügyi és Számviteli Főiskola Zalaegerszegi Intézete, a BGF PSZF Zalaegerszegi Intézete és a BGE Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg, mint jogelőd és a Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg, mint jogutód intézményeinkben végzett diákok és ott dolgozó tanárok kezdeményezésére jött létre 2011 májusában.

Engedjék meg, hogy röviden bemutassuk szervezetünket.


Egyesületünk célja:

"az intézményben végzett diákok és ott dolgozó tanárok együvé tartozásának tudatosítása, a volt diákok egymás közötti és a tanárokkal való kapcsolattartása. A főiskolai oktató nevelő munka támogatása, a felsőoktatási hagyományok ápolása, erősítése az egyesület tevékenységének alapja. Az egyesület hozzájárul a szakmai információk gyors, hatékony terjedéséhez, a képzés és továbbképzés színvonalának emelkedéséhez. Célja továbbá a gyakorlati képzés színvonalának emelése, gyakorlati szakemberek oktatásba történő bevonásának további elősegítése."

Működésünk legfőbb eredményei:

- támogatásunkkal ünnepelte az intézmény a 40 éves jubileumát,
- kiadtuk az intézmény negyven éves történetét bemutató évkönyvet,
- megállapodásokat kötöttünk a Kar vezetésével az Egyesületi tagoknak nyújtható kedvezményekről, ezek:
•  Az Egyesület tagjai Kampuszunk kollégiumában a mindenkori hallgatói térítési díj fejében vehetik igénybe a szállást.
• A Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg az általa szervezett szakirányú képzések, szakirányú továbbképzések, egyéb képzések térítési díjából 10 % kedvezményt biztosít az Egyesület tagjainak számára.
• Az Egyesület tagjai a Karon szervezett szakmai programokat (előadások, konferenciák) térítésmentesen látogathatják.
- díjakat alapítottunk az intézményünkben folyó szakmai és oktatói nevelő munka elismerésére,
- kialakítottuk a tagok közötti információs áramlás kereteit, hírlevelet indítottunk a tagtársaink tájékoztatására,
- támogatásokat szereztünk szervezetünk működéséhez,
- ösztöndíjprogramot hoztunk létre az önköltséges képzésben tanuló hallgatók számára.

Jövőbeni céljaink, tervezett tevékenységeink:

- szeretnénk kiépíteni a zalaegerszegi közgazdászok minél szélesebb körű Alumni közösségét, ennek érdekében folyamatosan toborozzuk a tagjainkat,
- a főiskolán végzettekkel kialakított kapcsolatfelvételekből profitálva szeretnénk hozzájárulni a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg vállalati kapcsolatainak bővüléséhez.

Felkeltettük érdeklődését? Keressen bennünket és ismerje meg tevékenységünket!

Az Alapszabály értelmében kérjük, hogy segítsék céljaink megvalósulását a tagdíj megfizetésével az alábbi számlaszámra:
UniCredit Bank 10918001-00000068-34760002
A Közlemény rovatba kérjük nevük feltüntetését!
(Rendes tagoknak 3000 Ft, pártoló tagoknak 6000 Ft, nyugdíjas tagjainknak 500 Ft a minimum tagdíj, de természetesen ezen értékeknél nagyobb összeg is fizethető.)

Csatlakozzon hozzánk a belépési nyilatkozat kitöltésével! Mert kell egy közösség ahová tartozhatunk!

Bízunk abban, hogy rövidesen a tagtársak között üdvözölhetünk!

Minden felmerülő kérdésre szívesen válaszolunk, írjon a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre!


Céljaink (kivonat az alapszabályból)

A Pénzügyi és Számviteli Főiskola Zalaegerszegi Intézete, BGF PSZF Zalaegerszegi Intézete, valamint a BGE Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg, mint jogelőd és a Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg, mint jogutód felsőoktatási intézményben végzett diákok és ott dolgozó tanárok együvé tartozásának tudatosítása, a volt diákok egymás közötti és a tanárokkal való kapcsolattartása az egyesület elsődleges célja. A főiskolai oktató nevelő munka támogatása, a felsőoktatási hagyományok ápolása, erősítése az egyesület tevékenységének alapja. Az egyesület hozzájárul a szakmai információk gyors, hatékony terjedéséhez, a képzés és továbbképzés színvonalának emelkedéséhez. Célja továbbá a gyakorlati képzés színvonalának emelése, gyakorlati szakemberek oktatásba történő bevonásának további elősegítése.


Közhasznú feladataink (kivonat az alapszabályból)

Az Egyesület a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. tv.  26.§ c.) bekezdésében megjelölt közhasznú tevékenységek közül az alábbi tevékenységet gyakorolja:
„c) közhasznú tevékenység:  a társadalom és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló következő - a szervezet létesítő okiratában szereplő - cél szerinti tevékenységek:
3. tudományos tevékenység, kutatás,
4. nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés,
5. kulturális tevékenység,
9. környezetvédelem,
20. közhasznú szervezetek számára biztosított - csak közhasznú szervezetek által igénybe vehető - szolgáltatások”