Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Regisztrációs hét - Tájékoztató nap 


Kilépni a komfortzónából - ezt jelenti egyetemistának lenni!


Szinte megtelt az Innovációs és Tudásközpont földszinti előadóterme első éves hallgatókkal, akiknek ez volt az első találkozása a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjának oktatóival, munkatársaival és egymással is. A „Regisztrációs hét” első napja a tájékoztatásról szólt, ahol a hallgatók minden fontos információt megkaptak Egyetemünk működéséről.

 01_copy_copy.jpg



- A XXI. században, akinek nincs olyan tudása, amit hozzá tud tenni a társadalomhoz, az lemorzsolódik. Új emberek kellenek, olyanok, akik egy kicsit többet, kicsit máshogyan tudnak. Ehhez a tudást az egyetemen lehet megszerezni- mondta köszöntőjében dr. Németh István főigazgató. Hozzátette, hogy az egyetem elkezdésével egy gyönyörű időszak nyílik a hallgatók életében, kicsit már független felnőttként csak olyan dolgokkal kell foglalkozniuk, amit szeretnek.
- Nem lesznek felmérők, viszont lesznek olyan projekt munkák, amiket szeretnek a hallgatók csinálni, és ahhoz a témához kapcsolódnak majd, amiben tényleg jók. Ha a hallgatók sikeresen végeznek, akkor megszerezhetik a megfelelő tudásanyagot, amivel kiemelkedően értékes részévé válhatnak a társadalomnak - hangsúlyozta a főigazgató.

 

02_copy_copy.jpg

 Dr. Németh István főigazgató köszöntőjével vette kezdetét a "Regisztrációs hét"

 

A hallgatók köszöntését követően a tanszékek és intézetek bemutatkozása következett. A Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg képviseletében dr. Joó István, oktatási dékánhelyettes beszélt, majd dr. Holczinger Tibor, az Informatikai Rendszerek és Alkalmazásai Tanszék vezetője mutatott rá a tanulás jelentőségére, mely nélkülözhetetlen, ha a hallgatók érvényesülni szeretnének az egyetemi éveik alatt. A Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet képzéseit és működését dr. Lukács Attila intézetigazgató mutatta be. A tájékoztató nap folytatásában ismét dr. Joó István szólt a hallgatókhoz, megosztva velük a legfontosabb oktatási és tanulmányi információkat.


A délelőtt folyamán Tornyos Eszter, a Duális Képzési Központ ügyvivő-szakértője beszélt a duális képzés adta lehetőségekről, míg Balaicz Zoltánné, a Nyelvi és Felnőttképzési Iroda vezetője mutatta be az iroda tevékenységét. Emellett a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) és a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) is bemutatkozott a gólyáknak. Az MKT részéről Csordás Andrea és Kovács Izabella szólt a gólyákhoz, míg Farkas Tamás, a PE HÖK zalaegerszegi ügyekért felelős alelnöke engedett betekintést a HÖK működésébe, aki az elérhető ösztöndíjakról és programokról adott tájékoztatást. A kollégiumról és a Kollégiumi Intéző Bizottság (KIB) működéséről Nagy Antal kollégiumvezető és Lazariuc Iván hallgató tartott rövid tájékoztatót. A könyvtár működéséről és a Környezetközpontú Irányítási Rendszerről (KIR) Szabó G. Tibor könyvtárvezető beszélt.

 

További médiamegjelenések: 

Zalai Hírlap - zaol.hu

Zalaegerszegi Televízió

GALÉRIA