Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Marha jó ételek készültek a Duális főzőversenyen

 

Az elmúlt hét Veszprémben, a Pannon Egyetemen a VEN-ről (Veszprémi Egyetemi Napok) szólt. Programok, koncertek, vetélkedők, előadások és természetesen a gasztronómia sem maradhatott ki a rendezvények közül. Második alkalommal rendezett a Duális Képzési Központ főzőversenyt, melyre a duális partnercégeket és az egyetemi karok képviselőit hívták meg. Az április 28-i gasztro-programra végül 11 cég és 7 egyetemi csapat jelentkezett.

 

2023_04_28_dualis_fozoverseny_veszprem_07.jpg

 

A csapatok öt kilogramm marhahúst és technikai eszközöket kaptak a sütéshez, főzéshez. A végeredmény pazar lett, hiszen a csapatok változatos módon használták a nemes alapanyagot. Többen marhapörköltet készítettek, klasszikus, burgundi, vörösboros, vagy „márkói 3 zsámolyos” módon, vagy galuskával. Készült marhahúsos hamburger, ázsiai marharagú tésztával és csülkös babgulyás.

A Zalaegerszegi Egyetemi Központ két hallgatóval Havranek Evelinnel, az MKT Ifjúsági szervezetének elnökével, Horváth Fannival, a szervezet alelnökével és Szekér Ármin könyvtáros kollégával képviseltette magát. A kondérjukban pedig vasi-zalai marhagulyás készült, melynek különleges ízt a kakukkfű adott.

 

2023_04_28_dualis_fozoverseny_veszprem_18.jpg

 

A zsűrizés nehéz feladatát Gerencsér András rektor úr és Németh Zoltán, az Ipar a Veszprémi Mérnökképzésért Alapítvány kuratóriumának elnöke vállalta magára, Utasi Anett, a Duális Képzési Központ igazgatójának közreműködésével.

- A visszajelzések alapján mindenki jól érezte magát a rendezvényen. Különleges ételeket ehettünk, melyeket a legváltozatosabb fűszerezéssel készítettek a csapatok, hogy elnyerjék a zsűri tetszését - mondta Utasi Anett. Hozzátette, a rendezvény nem titkolt szándéka volt, hogy azok a fiatalok, akik most jelentkeznek duális képzésre, itt személyesen is beszélgethessenek a cégekkel. Egész távoli helyekről is érkeztek hozzánk fiatalok családdal, szülőkkel azért, hogy itt találkozhassanak partnereinkkel és feltéve kérdéseiket hasznos információkkal térhessenek haza.

 

2023_04_28_dualis_fozoverseny_veszprem_01.jpg

 

Az eredményhirdetéskor minden csapat kapott ajándékot a szervezőktől. A zsűri döntése alapján az egyetemi csapatok közül az MFTK marhahúsos hamburgere, míg a duális partnercégek közül a CoreComm SI csapatának burgundi marhapörköltje tejfölös uborkasalátával készült étele nyerte el a verseny fő díját jelentő serleget.

 

További médiamegjelenések: 

GALÉRIA