Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

A Zalaegerszegi Egyetemi Központ munkatársai is előadtak a XX. Országos Sporttudományi Kongresszuson

 

Bérces_Edit.jpgA Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) és a Pannon Egyetem közös szervezésében május 31. és június 2. között Veszprémben rendezték a XX. Országos Sporttudományi Kongresszust. A rendezvényen a Zalaegerszegi Egyetemi Központ oktatója és munkatársai is tevékeny szerepet vállaltak.

A Pannon Egyetem első ízben látta vendégül a haza sporttudományi élet képviselőit. A három napos rendezvény során a kutatók több mint 150 előadás bemutatásával számolhattak be kutatásaik jelenlegi állásáról. Az előkészületekben és a szervezésben a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézet munkatársai oroszlánrészt vállaltak. Dr. Edvy László és csapata remek körülményeket teremtett a színvonalas kongresszus megtartásához.

Az Országos Sporttudományi Kongresszus a „Sporttudomány az egészség és a teljesítmény szolgálatában" címszó alatt szervezte meg a jubileumi rendezvényét, melynek megnyitó napján prekonferenciát tartottak.

 

Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, Schmitt Pál, volt köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, Mihók Attila, a Nemzeti Sportügynökség volt vezérigazgatója, Németh Ákos, az Országos Meteorológiai Szolgálat minőségügyi vezetője és Dosek Ágoston, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, egyetemi docense tartott előadást. A prezentációk között olyan témák szerepeltek, mint a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés, a létesítményüzemeltetés, a sportesemény szervezés, a sportturizmus, az éghajlatváltozás és sportártalmak és megoldások.

A Pannon Egyetem részéről négy előadást, kettő veszprémit és kettő zalaegerszegit hallgathattak meg a résztvevők.

Dr. Edvy László, a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézet intézetigazgatója, Gyarmati Lászlóval közös munkáját mutatta be, az Olimpia – Versenysport – Innováció szekcióban, „Statisztikai alapon nyugvó sportszakági kiválasztás a VEDAC utánpótláskorú atlétái körében (Moneyball)” címmel.

A Kongresszus második napján dr. Hargitai Dávid Máté, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar egyetemi docense „A sportmotivációk megértése az egyetemi beiskolázás szolgálatában” címmel tartott előadását, mely Dr. Edvy Lászlóval és Palotai Nándorral közös kutatás volt.

 

Edvy_László_copy_copy.jpg

Bella_Dani_copy.jpg

 

A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központját két munkatársa képviselte. Dr. Bérces Edit, főiskolai docens, aki a Sportrekreáció – Sporttörténet e-poszter szekció üléselnökeként tevékenykedett, továbbá „A Balaton, mint a magyar szabadidősport mértékegysége” című kutatását mutatta be a jelenlévőknek.

A Zalaegerszegi Egyetemi Központ másik munkatársa, Bella Dániel, a Projekt Iroda munkatársa nem csak a XX. Országos Sporttudományi Kongresszus Szervező Bizottságában vállalt szerepet, de a Kongresszus első napján a Sport – COVID19 szekcióban Bánhidi Miklóssal közösen látta el az üléselnöki feladatokat, majd a zárónapon a „Fenntartható szabadidősport események megrendezésének szempontrendszere” címmel tartott rövid szóbeli prezentációt.