Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

A műszaki pályával ismerkedtek a fiatalok


"Mikrovezérlő programozás kezdőknek" címmel maximális létszámmal indította el tanúsítványt adó képzését a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ Nyelvi és Felnőttképzési Irodája és Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézete.

 

IMG_2003.jpg

 

A 15 órás képzés során a tesztmérnök szakunkon bevezetett projektmódszertan tapasztalatait felhasználva a középiskolások oktatását egyszerűbb feladatokon keresztül végeztük el. A feladatokat és az ehhez kapcsolódó elméleti anyagokat a diákok egy online felületen találhatták meg, ennek köszönhetően mindenki a saját tempójában haladhatott, a képzést végző munkatársaink pedig jobban tudtak az egyéni igényekre reagálni. A diákok a feladatokat csoportmunkában oldották meg, így együttműködési készségük, kommunikációjuk is fejlődött.

- A programmal célunk a szakmai tudás átadása mellett a műszaki pálya népszerűsítése, innovatív képzési formánk bemutatása volt. Mivel a Pannon Egyetem által szervezett tehetséggondozó programról van szó, a képzést sikeresen teljesítők a 2024-es felsőoktatási felvételi eljárás során többletpontot is kapnak a mérnöki képzésekre történő jelentkezéskor- tájékoztatott Decsi Péter, oktató.

Csütörtökön délután, az utolsó képzési nap végén Balaicz Zoltánné, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ Nyelvi és Felnőttképzési Irodájának vezetője és a Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet tanársegéd oktatója, Decsi Péter adták át a fiataloknak a tanúsítványokat.

 

IMG_2012_copy.jpg

 

A következő tanfolyam 2024 januárjában várható, az érdeklődők a PE ZEK honlapján és Facebook oldalán találhatnak majd bővebb információkat a képzésről.