Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Szeretettel várjuk gólyáinkat

 

Hamarosan elkezdődik az oktatás a felsőfokú intézményekben is. A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában is már készülünk a hallgatók fogadására. Nagy örömünkre szolgál, hogy intézményünkben idén 240 gólya kezdi meg tanulmányait.

 

Várják a gólyákat a PE Zalaegerszegi Egyetemi Központjában
Fotó: egerszegihirek.hu

Töltik fel a büfét, mivel a tanulók hétfőn érkeznek. Ilyenkor a szokásosnál több a papírmunka is. Az adminisztráció fontos része a kollégiummal kapcsolatos ügyek intézése - mondta el dr. Szili-Fodor Dóra megbízott főigazgató-helyettes.

- Készítjük elő a Kampuszt és vasárnap indul a beköltözés a Kollégiumba, úgyhogy ott dolgoznak most nagy erőkkel a kollégák. Rólunk azt kell tudni, hogy nagyon családias a légkör, sok a kollégista és mindenkinek tudunk adni kollégiumi férőhelyet, ezért is szeretik.

A megbízott főigazgató-helyettes tájékoztatása szerint az újonnan felvettek száma idén jelentősen növekedett.

- Egy nagyon sikeres felvételi eljárás van mögöttünk, hiszen idén összesen 240 új hallgató kezdi meg nálunk a tanulmányait, illetve ennyit várunk a regisztrációs hetünkre. Ez 94%-os emelkedés a felvettek számában, úgyhogy egy sokkal nagyobb hallgatói csapat érkezik hozzánk, akiknek körülbelül a 65 százaléka nappalis.

A veszprémi gólyatábor után a zalaegerszegi kampuszon regisztrációs hét vár a hallagtókra, ahol változatos programokkal és átfogó tájékoztatókkal segítik a beilleszkedésüket.

- Ez azért jó, mert felkészítjük őket a tanév feladataira, ezért ez mindenkinek erősen ajánlott, hogy részt vegyen a saját érdekében. A regisztrációs hetet a HÖk-kel közösen szervezzük. A Hallgatói Önkormányzat szervezi a közösségi, mi pedig a szakmai programokat.

A regisztrációs hét szeptember negyedikétől nyolcadikáig tart. Az Egyetem és a Hallgatói Önkormányzat közös eseményének egyik fő eleme, a vezetői köszöntő és a tanszékek bemutatása kedden lesz.

A Reigsztrációs hét részletes programja elérhető IDE KATTINTVA.

Forrás:
Zalaegerszegi Televízió 
egerszegihirek.hu