Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Népszerű volt a Kutatók éjszakája program Kampuszunkon

Számos érdekes és sokszínű programmal vártuk az érdeklődőket a Kutatók Éjszakája országos programsorozathoz kapcsolódva, melyre több mint száz érdeklődő látogatott el Kampuszunkra.

 

IMG_8334.jpg

 

Az Infocentrum épületének három szintjét töltöttük meg élettel péntek este. A földszinten, Könyvtárunkban a legnépszerűbb Pepper robot volt, aki különböző kvízjátékokkal készült a látogatóknak. A szabadulószobában egymásnak adták a kilincset a látogatók, akik ügyességet, leleményességet és tudást igénylő kihívásokat teljesíthettek.

Különböző nemzetek népviseletébe és válogatott sportmezekbe bújva léphetett be a világ számos országába, aki a "Szelfizés a világ körül" programot választotta. A legfiatalabb driftelő autós sportolóként hazai rekordot beállító, mindössze 5 éves Szász Péter is a vendégünk volt, aki csodaautójával körözött Kampuszunkon és ejtette ámulatba az érdeklődőket. A Könyvtár egyik termében matematikai és logikai fejtörőink, valamint statisztika kvízjátékunk segítségével tesztelhették tudásukat látogatóink.

 

IMG_3856.jpg

 

Az Infocentrum első szintjén a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete kézműves foglalkozással várta az érdeklődőket, ahol használt ruhaanyagból készíthettünk csodaszép virágokat a fentartható környezet jegyében. Oktatótermünkben pedig a Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet fejlesztési és járműtesztelési projektjeibe nyerhettek betekintést az érdeklődők. Akik könnyedebb témára voltak kíváncsiak, nekik "Európai dallamok" címmel zenés kvízjátékot kínáltunk.

Az épület tetőtermének Kistermében nagy volt a jövés-menés, hiszen a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara által hozott VR szemüveges szakmabemutató nagyon népszerű volt. A Nagyteremben pedig négy érdekes és izgalmas előadást kínáltunk a látogatóknak. Személyiségfejlődés, mesterséges intelligencia, digitális önvédelem és a tőzsde világának bemutatására vállalkoztak előadóink, nagy sikerrel.

 

IMG_3847.jpg

 

Programunk esti bagolytúrával zárult a Zöld Kampusz Tanösvényen.

 

További médiamegjelenések: 

Zalai Hírlap - zaol.hu

Egerszegi Hírek - egerszegihirek.hu

Zalaegerszegi Televízió

GALÉRIA