Vadpörkölt és Borfesztivál - Bakonyi betyárleves rotyogott a kondérunkban
Hagyományainkhoz hűen idén is részt vettünk az ősz legnagyobb zalaegerszegi gasztronómiai fesztiválján a Vadpörkölt és Borfesztivál - Zalai Teriték programon. Zalaegerszegen, a Kazinczy téren több mint nyolcvan csapat főzött a jótékonysági programon.
Fotó: Jóna István
A Pannon Egyetem egy zászló alatt vett részt a főzőversenyen a veszprémi és a zalaegerszegi kollégákkal együtt. Az ételünk igazán különleges volt, hiszen ötvözte a zalai és bakonyí ízeket. A bakonyi betyárleves hosszú ideig készült, de megérte várni rá, mert igazi ízorgia volt a kóstolóknak.
A helyszínen árusított 1.000 forintos ebédjegyekkel lehetett az elkészült ételekből vásárolni, mely összegből a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház gyermekintenzív részlegét támogatták a szervezők. Csapatunk 35.000 forintot és remek élményeket gyűjtött a közös munka során.
Köszönet a segítőknek, köztük Prof. dr. Birkner Zoltánnak, a Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnökének és Decsi Péternek, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ megbízott főigazgatójának. Az ízekért dr. Hansági-Haydn Nóra (chef) és Mészáros Péter (sous chef) felelt. A kiegészítő, de nagyon fontos munkákban Tábori Margit, dr. Szili -Fodor Dóra, Varga Petra, Bella Dániel és Medgyes Krisztián kollégák segédkeztek.