Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Elérhetőségek:
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/A
Elhelyezés: F épület 2. em. 108-110.
Telefon: +36 (92) 509-902
E-mail: (kari változások miatt adat később!)


A Karon 2011 tavaszán újjáélesztett szakkollégium fő feladatának a tehetséggondozást, a tanulmányokon túlmutató hallgatói szakmai és tudományos fejlődés elősegítését tartja. A szakkollégium névadója Bródy András (1924-2010) Széchenyi-díjas közgazdász, kandidátus - nem mellesleg Bródy János zenész édesapja -, aki tapasztalatokban és viszontagságokban egyaránt gazdag ifjúsága után közgazdászként és egyetemi professzorként is kiemelkedő eredményeket ért el

A szakkollégium a tagjait a Kar ambiciózus és nyitott hallgatói közül toborozza.

Tevékenységének területei:

  • az alapképzésen túlnyúló szakmai kurzusok szervezése,
  • tudományos műhelymunka,
  • szakmai kirándulások,
  • karrierépítés,
  • kulturális és egyéb közösségi tevékenységek, rendezvények,
  • pályázatírás,
  • jótékonysági tevékenység,
  • nemzetközi kapcsolatok ápolása.

Miért legyél szakkolis?

Nagyon fontos, hogy a „szakkolis lét” nem csak többlettudással, hanem rálátással és közösségi élményekkel is gazdagít, összetartó kis közösséget épít tagjaiból. Fontos szakkollégiumi tevékenység a karon a különböző rendezvények támogatása szervezőkészséggel, szakértelemmel és kreativitással. Fejlődnek a tagok kommunikációs képességei szóban és írásban egyaránt, magabiztosságot szereznek előadói szerepben. Ehhez elengedhetetlen, hogy bizonyos mértékig kilépj a komfortzónádból, de hamarosan ráébredsz, hogy „belaktad” az addig idegen tereket és újraértelmezed határaidat. Természetesen szakkolisnak lenni csak akkor rang, ha olyan értéket hozol létre, ami másoknak is felismerhetően az.

Eredmények

A szakkollégisták többsége az MKT-ban és a Tudományos Diákkörben is aktív szereplő, ezen kívül más versenyeken is részt vesz, mint pl. a 2019-ben megrendezett XVII: Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen, ahol Science Park optimális ingatlan portfóliójának meghatározása és egy részletes pénzügyi eredmény elkészítése volt a feladat. Itt szakkollégistáink a 13 hazai csapatból az országos V. helyezést érték el. De indultunk az MNB BankCode Versenyen is és a VI. Országos Logisztikai Csapatbajnokságon (szintén országos V. helyezést elérve). 2019-ben a BGE 2. Nemzetközi Fenntarthatósági Tudományos Konferencián bemutatott több mint 90 tanulmány közül a 15 legjobb a Prosperitas Junior folyóiratban jelent meg, közülük hármat karunk szakkollégistái készítettek.