Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

 

rrf_logo.jpg

 

A PANNON EGYETEM GYAKORLATORIENTÁLT INFRASTRUKTURÁLIS- ÉS KÉSZSÉGFEJLESZTÉSI REFORMJA
(RRF-2.1.2-21-2022-00007) c. pályázat


Projekt címe: Pannon Egyetem gyakorlatorientált infrastrukturális- és készségfejlesztési reformja
Projekt azonosítója: RRF 2.1.2-21-2022-00007

Pályázatban vállalt fő tevékenység (főtevékenységek szerint):

B főtevékenység:
A pályázat keretében az egyetem épületeiben gyakorlati laboratóriumi helyiségek kialakítás, felújítása valósult meg. A korszerű energetikai és szellőztetési funkcióval történő fejlesztése a gyakorlati oktatás során végzett vizsgálatok tiszta térben történő megvalósítása a vizsgálati minták szennyeződésének elkerülése érdekében szükséges, továbbá a megújuló energia, biogáz elemzésére laboratóriumi helyiségek kerülnek kialakításra.


C főtevékenység:
Alkalmazkodva a XXI. század digitalizációs kihívásaihoz, valamint a felsőoktatásban tapasztalható folyamatos változó hallgatói igényekhez, a Pannon Egyetem a tantermek digitális infrastruktúrájának fejlesztését valósítja meg. A tisztán távoktatási, a blended learning és hibrid rendszerű oktatás feltételei is biztosítottak lesznek az egyetemi karokon, kampuszokon és a központban. A távolléti és a nyílt forrású tanulást támogató infrastruktúra kiépítése projektelem fókuszában az online oktatás elősegítése és a hallgatók számára a digitális kompetenciák megszerzése áll. A képzési tevékenység digitális támogatásához kapcsolódóan az informatika BSc, BProf és MSc képzéseinkhez kapcsolódó gyakorlati tartalmak fejlesztése, a meglévő tartalmak felülvizsgálata és aktualizálása, valamint új digitális tartalmakkal való kiegészítése történik.
Az üzleti életben alkalmazott digitális eszközök felhasználó szintű ismerete elengedhetetlen a munkaerő piacon, ezért az elvárt tudás biztosításához szükséges ismeretek oktatásának beemelése a képzésekbe a jelen gazdasági környezetben kiemelten fontos.


D főtevékenység:
A Felhőcampus megoldás mesterséges intelligencia nyújtotta lehetőségekre épül és az ahhoz kapcsolódó kihívásokra kíván választ adni a következő, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ által megvalósítandó fejlesztés. A projekt eredménye egy oktatástechnológiai és oktatásmódszertani fejlesztés amely hálózatban működő köz- és felsőoktatási központok és ipari partnereik oktatási tevékenységének optimalizálása és a hallgatók egyéni előrehaladását figyelembe vevő tudásközvetítő rendszer kialakítása. Online tananyagok és kurzusok elérésének biztosítása a gyakorlatorientált IT oktatás minőségének fejlesztésére projektelem célja fejleszteni a Műszaki Informatikai Kar oktatónak kompetenciáit online, nemzetközileg magas színvonalú tananyagok felhasználásával. Az intézményrendszer átalakításához kapcsolódóan az informatikai háttér megújítása is szükséges, melyhez elsősorban modern, versenyképes eszközök beszerzését tervezzük.

Projekt időtartama: 2022.06.01 - 2026.04.30.
Projekt összköltsége: 4 083 843 368 Ft
Támogatási összeg: 3 280 000 000 Ft
Főpályázó: Pannon Egyetem
Projekt szakmai vezetője: Fehérvölgyi Szabolcs
Projekt szakmai vezetőjének e-mail címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Projektmenedzser: Görögné Kővári Krisztina
Projektmenedzser e-mail címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Pénzügyi vezető: Keller Tamás
Pénzügyi vezető e-mail címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.