Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Nagy volt az érdeklődés a Duális Nyílt Nap iránt

Szép számmal érkeztek fiatalok, akiket a szüleik is elkísértek a Zalaegerszegi Egyetemi Napok (ZEN) keretében megrendezett Duális Nyílt Nap és Állásbörzére. Az Innovációs és Tudásközpont földszintjén tartott közel kétórás rendezvényre a leendő hallgatókat és a duális képzés iránt érdeklődőket vártuk.

 

2024_04_17_dualis_nyilt_nap_allasborze_14.jpg

Fotó: Gaál Eszter

 

A program elején Decsi Péter, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ megbízott főigazgatója köszöntötte a fiatalokat, aki elmondta, hogy az országban elsők között indítottuk el Zalaegerszegen a duális képzést. Visszatekintett az egyetemi éveire is, melynek ideje alatt egy zalaegerszegi fejlesztő cégnél helyezkedett el és ez az időszak megalapozta a karrierjét.

A Pannon Egyetem Duális Képzési Központjának igazgatója, dr. Utasi Anett örömét fejezte, ki, hogy ennyien eljöttek és érdeklődnek a duális képzés iránt, ami jó visszajelzés számukra, hogy sokan gondolják jó döntésnek a duális karrierépítést.

 

2024_04_17_dualis_nyilt_nap_allasborze_03_copy.jpg

Fotó: Gaál Eszter

 

Ez a rendezvény különleges volt abban a tekintetben, hogy szakítva a megszokott formával, nem előadások keretében adtuk át a fontos információkat a duális képzésről, hanem aktív duális hallgatókat kértünk fel, hogy moderátor segítségével és közreműködésével mondják el, milyen duális hallgatónak lenni. A beszélgetés során fontos kérdésekre kaphattak választ a résztvevők, mint például hogyan lehet összehangolni a duális képzést az egyetemi tanulmányokkal.

 

2024_04_17_dualis_nyilt_nap_allasborze_05.jpg

Fotó: Gaál Eszter

 

Hallgatóink Havranek Evelin, Vincze Viktória, Plecskó Lilla, Iszak Péter, Muzsi Márton és Ágh László rengeteg hasznos információt osztottak meg a hallgatósággal a saját duális munkahelyükön szerzett tapasztalataikról. A rendezvényre hét cég is eljött, akiknek a képviselői egyenként mondták el, milyen területtel foglalkoznak és milyen képzési területről várják a duális hallgatókat.

A rendezvény végén a résztvevők személyesen a cégeknek és oktatóinknak is feltehették a kérdéseiket. Külön standon vártuk azokat, akik az intézményi többletpontok megszerzéséről, vagy a motivációs levél és önéletrajz készítéséről érdeklődtek.

 

További médiamegjelenések: 

GALÉRIA