Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Október 23. - Emlékfutás és ünnepség

Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire emlékeztünk

Hallgatóink közreműködésével korabeli újságcikkekkel, videókkal, fotókkal, zalaegerszegi történések felidézével és versekkel emlékeztünk az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire megemlékező ünnepségünkön. 

Emlékfutásunkon pedig az 56'-os zalaegerszegi eseményekre emlékeztünk. A futás útvonala érintette a zalaegerszegi ikonikus helyeket, melyekre ezáltal is szerettük volna felhívni a figyelmet. A helyszíneken gyertyagyújtással emlékeztünk meg hőseinkről. A futást dr. Németh István stratégiai rektorhelyettes, főigazgató és dr. Bérces Edit világ- és Európa bajnok ultrafutónk és oktatónk indította el. A futók között köszönthettük hallgatóinkat, Hornung Tamás oktatónkat, a Mindszenti Iskola tanulóit, a Göcsej Környezetvédő, Tájékozódási és Futó Egyesület tagjait is.
A futás védnökei voltak: dr. Németh István főigazgató, dr. Tóth Endre alapító igazgató, dr. Jáni János, aki Nagykanizsán élte meg az 1956-os eseményeket, Pejkó Zsuzsanna a Mindszenty iskola igazgatója, aki szorgalmazta Szerencsés Rudolf emléktáblájának az elhelyezését, Czeglédy Edit, aki 1956-ban 16 éves volt és naplót vezetett az akkor látottakról.
 
Külön köszönjük a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tanulóinak és tanárainak a megszervezett megemlékezést és fogadtatást.
 
2021 10 21 6500 meteres futas 56ert 07
 

További médiamegjelenések: 

GALÉRIA

Zalai Hírlap - zaol.hu