Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Interjú dr. Joó Istvánnal, a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg oktatási dékánhelyettesével

Interjú dr. Joó Istvánnal, a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg oktatási dékánhelyettesével

Dr. Joó István egyetemi adjunktus 2022. február 21-től a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg megbízott oktatási dékánhelyettese, aki a versenyszférában eltöltött évek után oktatóként igyekszik átadni tapasztalatait és tudását a hallgatóknak.

Kérem, mondjon pár szót magáról, az Egyetemen folytatott eddigi munkájáról, illetve korábbi munkatapasztalatairól.

2007-ben végeztem a győri Széchenyi István Egyetemen közgazdászként, ahol ezt követően a tőkepiacokon megjelenő viselkedési pénzügyi anomáliáról, a diszpozíciós hatásról írtam disszertációm. A doktori tanulmányaim három évében pénzügyes tárgyakból tartottam gyakorlati órákat az egyetem hallgatóinak.
A nappalis doktori tanulmányaimat követően a versenyszférában helyezkedtem el. Elsőként másfél évig a Portfolio.hu-nál a részvény szekcióban láttam bele az online média tanulságos hétköznapjaiba. Ezt követően közel 7 évig a K&H központjában dolgoztam stratégiai területen, mely pozíciónak köszönhetően átfogó képem volt a bank működéséről, kapcsolatban voltunk az összes banki területtel. A családunk folyamatos bővülésének hatására azonban szívünk hazahúzott a feleségemmel, így költöztünk vissza „vidékre” a fővárosból. Bankon belül a központi munkát követően betekinthettem a fiókhálózat hétköznapjaiba prémium banki tanácsadónként Szombathelyen, mely bevallom egy teljesen más világ. Ez idő tájt kerültem kapcsolatba dr. Csanádi Ágnessel, akinek a meghívására először óraadóként, majd idén februártól már főállásban is az egyetemnél dolgozom.

IMG_8587.JPGMi motiválta az oktatási dékánhelyettesi pozíció betöltésére?

Felkérést kaptam a kollégáimtól a pozíció betöltésére. A pozitív döntésemet az motiválta, hogy így a versenyszférához hasonlóan a felsőoktatás hétköznapi működésébe is jobb betekintésem lesz, értékes tapasztalatokat szerezhetek.

Milyen célokat tűzött ki magának, amikor elfogadta a felkérést?

Távolról, a versenyszférából jött kollégaként célom, hogy az egyetemi folyamatok továbbra is gördülékenyek legyenek, illetve törekszem arra, hogy a versenyszféra gyakorlatait az egyetemen belül hasznosíthassuk. Köszönöm kollégáim első hetekben nyújtott segítségét, szeretném minél gyorsabban átlátni a folyamatokat és feladatokat!

Mit csinál akkor, amikor nem oktató vagy vezető szerepkörben van? Mivel tölti a szabadidejét?

Három gyermekes családapaként fontosnak tartom, hogy kivegyem a részem az otthoni feladatokból és minél több időt töltsek a családommal. Igyekszem, hogy a munka-magánélet egyensúly harmóniába kerüljön. A kerékpározás nagy hobbim, remélem a gyerkőceim gyarapodásával családilag tudunk rá időt szentelni.

Mit üzenne a végzett hallgatóink számára útravalóként?

Nincs lehetetlen, kellő akarattal és elszántsággal elérhetjük céljainkat. Továbbá fontos, hogy higgyünk magunkban!


Interjú: Lukács-Gaál Eszter