Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Sajtóreggelit tartottunk

Sajtóreggeli - Új projekt alapú oktatás bevezetése a Zalaegerszegi Egyetemi Központban


Sajtóreggeli keretében adott tájékoztatást dr. Németh István stratégiai rektorhelyettes, főigazgató a Zalaegerszegi Egyetemi Központban 2022 szeptemberétől bevezetésre kerülő új projekt alapú oktatásról és a tesztmérnök képzésről. A sajtóreggelinek a Zalaegerszeg főutcáján található Mimosa Lounge szolgált helyszínéül, ahol a helyi sajtó képviselői első kézből kaphattak tájékoztatást az új oktatásmódszertani innováció bevezetéséről.

A Zalaegerszegi Egyetemi Központ a régió gazdasági szereplőinek megfelelő műszaki, informatikai és gazdasági szakemberek képzését kulcskérdésnek tartja, melynek megfelelően szükséges az oktatási módszertan átalakítása, a hallgatók motiválása és a vállalati partnerek humánerőforrás igényeinek kielégítése.
Dr. Németh István főigazgató tájékoztatójában kiemelte, hogy a hallgatók motiválása csak úgy érhető el, ha új oktatásmódszertan által és valós projektfeladatok megvalósításával lehetőséget kapnak csapatmunkában dolgozni, a feladatokat közösen megoldani és alkotni. A forradalmi újítás révén az új módszertan alapját a projektek fogják adni, melyhez szükség van a vállalati partnerek, cégek közreműködésére is. A hallgató már a tanulmányai során valós vállalati problémákat oldhat meg, projektek révén alkothat és gyakorlati tudásra tehet szert, így versenyelőnnyel indulhat a munkaerőpiacon. A dinamikusan fejlődő oktatásmódszertan folyamatos megújulással fogja követni a hallgatói és vállalati oldalról érkező igényeket. A vállalati partnerek együttműködése kiemelt szerepet kap a projekt alapú oktatásban, hiszen a javasolt projekttémák feldolgozása, illetve megvalósítása a céges partnerek számára is hosszú távon megtérülő befektetés. A sajtóreggeli során Balaicz Zoltánné a Nyelvi és Felnőttképzési Iroda vezetője bemutatta az iroda által nyújtott nyelvi és felnőttképzési kínálatot.

IMG_9290.JPG

 

IMG_9254.JPG

 

 Az új projekt alapú oktatás megvalósításában és a tananyagok fejlesztésében a Zalaegerszegi Egyetemi Központ együttműködő partnere a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft.
A projekttémák és projektfeladatok definiálásával kapcsolatban várjuk vállalati partnerek jelentkezését. Amennyiben részt kíván venni az új projekt alapú oktatásunk megvalósításában, a honlapunkon megtalálható regisztrációs felület kitöltése szükséges. 


Bővebb információ Tesztmérnök alapképzésünkről és a regisztrációs felület vállalati partnereink részére IDE KATTINTVA érhető el.

További médiamegjelenések: 

Zalai Hírlap - zaol.hu

Zalaegerszegi Televízió