Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Időutazás: 50 éves a zalaegerszegi közgazdászképzés

Időutazás: 50 éves a zalaegerszegi közgazdászképzés


Visszaröppenhettek az időben azok az egykori hallgatók és oktatók, akik részt vettek a zalaegerszegi közgazdászképzés 50 éves jubileumi programsorozatának első napján, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában.

Rövid regisztrációt követően az Innovációs és Tudásközpont földszinti előadójában dr. Németh István főigazgató köszöntötte az egybegyűlteket. Kiemelte, hogy 1971-ben megteremtett hagyományokat, az utódok méltó módon folytatják.
- Akkor egy olyan intézményt alapítottak, ami a régió gazdaságát, fejlődését kívánta szolgálni, és országos hírű dolgokat értek el az évtizedek során. Most egy ugyanilyen történelmi alkalomhoz érkeztünk, ugyanis Magyarország megyeszékhelyei közül Zalaegerszeg fejlődik a legdinamikusabban. A 71’-ben indított képzések kielégítették a korszak gazdasági elvárásait, azon dolgozunk a jelen képzéseivel megfelelő jövőt teremtsünk a hallgatóink számára a társégben működő cégek fejlődéséhez igazodva- fogalmazott a főigazgató.
Hozzátette: amit örökségként kaptunk, azt becsben tartottuk, és olyan pályára állítottuk, ami ugyanazokat a hagyományokat, értékeket fogja képviseli, mint a '71-ben indult itteni képzés.


A folytatásban nosztalgiaórákkal vette kezdetét jubileumi programsorozatunk. A Pénzügy nosztalgia órát dr. Palányi Ildikó, a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg dékánja vezette fel, majd adta át a szót dr. Doba Lászlónak, Némethné Czaller Zsuzsannának, Lambertné Katona Mónikának, akik meghatározó élményeiket elevenítették fel a hallgatóságnak. Hasonlóan tettek a Számvitel órán, melyen dr. Antal Anita indította a beszélgetést, melyet dr. Cseh Ferenc, Simonné Romsics Erika és Némethné dr. Gergics Márta folytatott. A harmadik, Matematika nosztalgia órán Hornung Tamás vállalta magára a házigazda szerepét, majd vendégei Molnár Máténé dr., Csécs Miklós, dr. Gyenesei Attila és dr. Vadvári Tibor elevenítették fel emlékeiket.


A zalaegerszegi képzés az egykori Zárda épületében kezdődött, mely helyszínre kora délután nosztalgia buszjárattal zarándokoltak el az egykori hallgatók. Az egykori alma mater kertjében sétálva rengeteg szép emlék tört elő a résztvevőkben. Egy közös fotó is készült az intézmény főbejárata mellet éppen 51 éve ültetett fánál, melyről Pipis István első évfolyamon végzett alumni hallgatónk és felesége őriz maradandó emléket.

 

IMG_8691_copy_copy.jpg

 

Visszatérve 17 órakor az Infocentrum tetőtéri nagyelőadójában a Best of Senior Akadémia előadássorozat részeként „Egyetemünk elődei a középkori universitasok” című előadást hallgathattuk, melyet dr. Bilkei Irén nyugalmazott főlevéltáros tartott, aki 500 évet átívelve beszélt a középkori egyetem rendszereiről.
A programot nosztalgia est zárta, melyen bográcsban készült ételt kínáltunk a résztvevőknek, kellemes gitárzenei aláfestéssel.

 

További médiamegjelenések: 

Zalai Hírlap - zaol.hu

Zalaegerszegi Televízió