Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Az '56-os hősökre emlékeztek Zalaegerszegen

Az '56-os hősökre emlékeztek Zalaegerszegen

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést Zalaegerszegen, az Ady Endre utcai '56-os emlékműnél, ahol Balaicz Zoltán polgármester mondott beszédet.

IMG_4724.jpg

Fotó: Jóna István

A megemlékezésen Zalaegerszeg Megyei Jogú Város vezetői, a helyi intézmények, civil szervezetek vezetői és képviselői, és a városlakók rótták le tiszteletüket és helyezték el koszorúikat az emlékműnél.

„1956 forradalma azért győzött, mert maga volt a csoda. Csoda volt már a megszületése pillanatában, csoda volt a létezésében és bizony, a halálában is.”- mondta beszédében Balaicz Zoltán polgármester. Felszólalásában visszaemlékezett a zalaegerszegi eseményekre, mikor ketten életüket vesztették, 24-en pedig megsebesültek a megyei pártbizottság épületének ablakaiból leadott sortűzben. Kiemelte, hogy a mindenki felelősséggel tartozik a saját sorsáért és önmagán keresztül az egész közösségért. Kinek-kinek meg kell találnia azt, hogy a saját életében mit tud tenni a nemzete boldogulásáért, vagy éppen városa sorsának jobbá válásáért.

Az ünnepségen részt vett a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ képviseletében dr. Szili –Fodor Dóra, mb. főigazgató-helyettes és Skoda Gergő, gazdálkodási és menedzsment alapszakos végzős hallgató, akik elhelyezték a megemlékezés koszorúját az emlékműnél.