Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Youth Camp Zalaegerszeg - Magyar-szlovén duális tábor kezdődött Kampuszunkon

Youth Camp Zalaegerszeg - Magyar-szlovén duális tábor kezdődött Kampuszunkon

 

Június 10-én, délelőtt 46 fiatal érkezett a Zalaegerszegi Gazdasági, Informatikai, Műszaki Képzésekért Alapítvány, mint a MURA-ZALA Youth Community projekt partnere, a Muravidéki Magyar Ifjúsági Szervezettel (MMISZ) és Lendva Községgel közösen rendezett YOUTH CAMP Zalaegerszeg tábor megnyitójára, melyet a szlovén-magyar Interreg program támogat.

 

IMG_0311.jpg

Fotó: Jóna István

 

Az Innovációs és Tudásközpont földszinti előadójában dr. Szili-Fodor Dóra a projekt menedzsere tartott tájékoztatót a háromnapos programmal kapcsolatban a fiataloknak. Házigazdaként Decsi Péter, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjának megbízott főigazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd a mérnökképzésről tartott egy rövid előadást. A Zalaegerszegi Egyetemi Központ gazdaságtudományi képzéseiről dr. Palányi Ildikó, a Zalaegerszegi Gazdasági, Informatikai, Műszaki Képzésekért Alapítvány kuratóriumának elnöke, a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg dékánja beszélt, majd dr. Szűcs Judit, a Műszaki Informatikai Kar adjunktusa mutatta be a gazdaságinformatikus képzést.

 

 IMG_0288.jpg

Fotó: Jóna István

 

Az ebéd előtt még egy négy állomásból álló programon vettek részt a táborozók, mely során VR szemüvegen keresztül ismerkedhettek meg Kampuszunkkal, ipari robotprogramozást próbálhattak ki, valamint egy teszttel mértük fel a fiatalok ismereteit, illetve "Játék és valóság" címmel csoportokban oldhattak meg logikai feladatokat.

A délutáni programban a Zalaegerszegi Tourinform iroda játékos formában mutatta be a vármegyeszékhely nevezetességeit, melyeket Tuboly Andrea irodavezető és Tódor Tamás ismertetett a tábor résztvevőivel. A vacsora után a Legend’s Pub-ban Bella Dániel és Bogar Patrik által összeállított kvízfeladatokra kerestük a helyesnek vélt megoldásokat, majd darts, billiárd és csocsó játékokkal zárult a tábor első napja.

 

IMG_6416.jpg

Fotó: Jóna István

 

A folytatásban Fenntarthatósági Kalandtúra, a Gébárti Kézművesház meglátogatása, táncház, ZalaZone Járműipari Tesztpálya látogatás, ZTE Aréna stadiontúra és a zalaegerszegi Alsóerdei Sport- és Élménypark látogatása vár a résztvevőkre. 

A projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozza a Szlovénia-Magyarország Interreg program keretében.

További médiamegjelenések: 

Zalai Hírlap - zaol.hu