Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Közgazdász Délután - Fókuszban a monetáris politika kérdései

Közgazdász Délután - Előadás a monetáris politika aktuális kérdéseiről 
 

A Magyar Közgazdasági Társaság Zala Megyei Szervezete és a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ közös szervezésében Közgazdász Délután címmel rendeztek programot Kampuszunkon.
 
 
IMG_2280_copy.png
 
 
A rendezvényt dr. Csanádi Ágnes, az MKT Zala Megyei Szervezetének alelnöke nyitotta meg, aki köszöntőjében elmondta, hogy mintegy két év után tudtak ismét olyan programot szervezni, melyet nem online módon kellett megvalósítani. Megköszönte a társaság tagjainak, hogy a Covid alatt is kitartottak. Hozzátette, hogy a társaság létszáma ezen időszakban sem csökkent, hanem gyarapodott. Az elkövetkezendő időszakban is folytatják az online programokat, bekapcsolódnak az országos rendezvényekbe, de olyan eseményeket is szerveznek, ami közérdeklődésre is számot tarthat.
 
 
IMG_2328.png
 
 
A Közgazdász Délután központi témája a monetáris politika volt. Az aktuális kérdésekről Pleschinger Gyula, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke tartott előadást. Kitért a pandémia előtti és a jelenlegi helyzetre és vázolta a hallgatóságnak az infláció alakulását, kitekintve a lehetséges megoldásokra is. Az előadást követően már egy szűkebb körű kerekasztal beszélgetés keretében nyílt lehetőség a téma által felmerült kérdések megtárgyalására.
 
 

További médiamegjelenések: 

Zalai Hírlap - zaol.hu

Zalaegerszegi Televízió

GALÉRIA