Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Tudománynapi Konferencia – Tudomány, út a világ megismeréséhez

Tudománynapi Konferencia – Tudomány, út a világ megismeréséhez

 

A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ idén is csatlakozott a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) által meghirdetett Magyar Tudomány Ünnepe 2022 országos programsorozathoz.

A Tudománynapi Konferenciát dr. Németh István, főigazgató gondolataival nyitottuk meg. Köszöntőjében kiemelte, hogy a kutatók azért dolgoznak, hogy az ötleteiket megvalósítva, jobbá tegyék a társadalmunkat, annak magasabb szintű működését segítsék. Hozzátette, néha úgy tűnhet, mintha a tudomány játék lenne, mert igazából az is. Ennek a játéknak az eredménye például az okostelefon, az önvezető járművek vagy az intelligens anyagok.

IMG_1297_copy.png

 

Tudománynapi Konferenciánk három nagyobb részre tagolódott, mint a gazdasági, informatikai és a műszaki témájú előadások.

A prezentációk sorát Horváth András, Startup tanácsadó, a Soproni Egyetem Széchenyi István Doktori Iskolájának a doktorandusz hallgatója nyitotta. Az előadásában a magyarországi startupok lehetőségeit vizsgálta a szellemi tőkebevonás tekintetében.

Dr. Antal Anita, a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg egyetemi docense a kis- és középvállalkozások körében végzett, a vállalkozások életciklusait vizsgáló kutatás eredményeit mutatta be a hallgatóságnak.

IMG_1303.png

 

A rövid szünetet követően dr. Guzsvinecz Tibor, az Informatikai Rendszerek és Alkalmazásai Tanszék adjunktusa a Souls-like számítógépes és gamer játékok keletkezéséről, fejlődéséről, módszertanáról tartott előadást játékos és informatikai látásmódban.

Az informatika átszövi a mindennapjainkat, melyről példákkal alátámasztott előadás keretében beszélt a hallgatóknak dr. Szűcs Judit, az Informatikai Rendszerek és Alkalmazásai Tanszék adjunktusa.

A konferencia harmadik blokkjában műszaki irányba tereltük a hallgatóság figyelmét. Decsi Péter, a Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet tanársegédje az intelligens anyagokról tartott előadást, melyek alkalmazása évtizedek óta foglalkoztatja a tudósokat. Zárásként Kocsis Eszter és Tóth Zsolt az elektronikai szerelvények forraszthatóságának növelésével kapcsolatos kutatásról villantott fel néhány szemelvényt.

 

További médiamegjelenések: 

Zalai Hírlap - zaol.hu

Zalaegerszegi Televízió

GALÉRIA