Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

DOSZ MITO - Téli doktori iskola a Zalaegerszegi Egyetemi Központban

DOSZ Téli doktori iskola - Fókuszban az autonóm rendszerek 
 
 
Kampuszunk volt a helyszíne a Doktoranduszok Országos Szövetsége Matematikai és Informatikai Tudományok Osztálya (DOSZ MITO) éves téli iskolájának. A Matematika és Informatika Téli PhD hallgatói tagozat tagjai február 17-19. között immár 9. alkalommal találkoztak. A megnyitón Kiss Dávid, a DOSZ MITO elnöke köszöntötte a résztvevőket angolul, mivel a téli iskola hivatalos nyelve az angol volt. Egyetemi központunk főigazgatója, dr. Németh István szintén angolul üdvözölte a jelenlévőket és beszélt a zalaegerszegi képzésekről, valamint kiemelte a reál tantárgyak, köztük a matematika és az informatika jövőbe mutató kapcsolatát és jelentőségét.
 
 
IMG_2377.JPG
 
 
A téli iskola célja kettős: a PhD hallgatók multidiszciplináris tudományos hálózatának fejlesztése azáltal, hogy felkéri őket, hogy poszterüléseken mutassák be munkáikat, illetve a szakmai ismeretek fejlesztése egy intenzív műhelyben. A workshop minden évben egy széles közönség számára releváns témával foglalkozik. Az idei év témája az autonóm rendszerek voltak.
 
A nyitó előadást Vanek Bálint PhD, SZTAKI- Rendszer és Irányításelméleti Kutatólaboratórium vezető-helyettese tartotta az autonóm földi és légi járművek kutatási kihívásairól. A második napon Fazekas Máté, a SZTAKI- Rendszer és Irányításelméleti Kutatólaboratórium tudományos segédmunkatársa a nemlineáris dinamikus modellek paraméterazonosítása autonóm járművekhez témában tartott prezentációt. Míg a záró előadás során "A strukturált vezérlési kialakítás a rendkívül rugalmas lebegés demonstrátorhoz" címmel Luspay Tamás PhD és Takarics Béla PhD, a SZTAKI- Rendszer és Irányításelméleti Kutatólaboratórium tudományos főmunkatársai mutatták be kutatásaikat.
 
A programban természetesen kerekasztal beszélgetések, kulturális program és a ZalaZONE Járműipari Tesztpálya látogatása is szerepelt.
 
 
További médiamegjelenések: