Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Doktori értekezés bemutatása - Nagy az igény az IT szakemberek iránt 

Doktori értekezés bemutatása - Nagy az igény az IT szakemberek iránt 

 

Egyre nagyobb az informatikusok iránti igény a munkaerőpiacon, derült ki Nagyné Dr. Halász Zsuzsanna, a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg adjunktusának doktori értekezéséből, melynek előadására az Infocentrumban került sor hétfő délután.

 

IMG_7328.JPG

 

A téma nagyon időszerű: „A vállalatok IT-szakember és kompetencia-igényének felmérése a budapesti és Nyugat-dunántúli régióban, és a felsőoktatási kimenet”.

-A kutatásom, alapvetően abból indult ki, hogy az informatikusok iránti igény egyre nagyobb Magyarországon, és egyre nagyobb a hiány velük kapcsolatosan. Alapvetően kérdőíves kutatásra épül a szakdolgozat. Azt próbáltam felmérni, hogy milyen tényezők befolyásolják az informatikus igényt és azon belül pedig külön vizsgáltam azt, hogy milyen tudásismeretek azok, amelyeket a vállalatok támasztanak velük szemben, és azt vetettem össze az informatikusképzésnek a kimeneti kompetenciáival- mondta felvezetőjében Nagyné Dr. Halász Zsuzsanna.
Hozzátette, hogy a kutatás alapján megállapítható, hogy a felsőoktatásban végzett hallgatók, és a munkáltatók által megfogalmazott tudás,- és készség-igények eltérnek egymástól.

A vállalkozások számára problémát okoz a szakmai profilokhoz kapcsolódó kompetenciák meghatározása. Az informatikai piacon most már csak úgy lehet versenyben maradni, ha a vállalkozás korszerű rendszereket használ.

Nagyné Dr. Halász Zsuzsanna túl van a doktori témájának nyilvános védésén, mely után már csak a téma publikációja marad.

 

Gratulálunk a doktori cím elnyeréséhez és további sok sikert kívánunk!