Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Ultrafutás és egészségnevelés - beszélgetés Ferenczi Istvánnal

Állóképességi sportok diplomaszerzés előtt és után – kerekasztal beszélgetés

263222377_3080095605447857_8451144110213825091_n.jpgEgészségnevelési programunk második előadásának vendége volt Ferenczi István, a ZTE FC másodedzője és ultrafutó, aki nemrég teljesítette az Athén-Spárta-Athén (490 km) útvonalat. Az ultrafutás során segítője Blaskó Mihály volt, akit szintén vendégeink között köszönthettünk.

A kerekasztal beszélgetés házigazdája dr. Bérces Edit világbajnok ultrafutó és Egyetemi Központunk főiskolai docense volt. Az eseményt dr. Németh István főigazgató nyitotta meg köszöntőjével. A beszélgetés fő témája az ultrafutás volt.
A meghívott vendégek között egy hölgy is helyet kapott. Drabik Krisztina is megosztotta a közönséggel a futással kapcsolatos élményeit, aki két év ultrafutás után 48 óra alatt 305 km-es távot teljesített. Lakatos Roland ultrafutó, közgazdász is megosztotta tapasztalatait az ultrafutásról. A beszélgetés interaktív jelleggel mutatta be az érdeklődők számára a sportág szépségeit és nehézségeit. 

Dr. Németh István főigazgató köszöntőjében kiemelte, hogy a Zalaegerszegi Egyetemi Központ is kiemelt figyelmet fordít a sportra és arra, hogy a hallgatók számára magas színvonalú sportpályák kerülhessenek kialakításra a jövőbeli beruházások által. Olyan Kampusz kiépítése a cél, ahova érdemes bejönni, ami minden igényt ki tud elégíteni, ahol jól érzik magukat a fiatalok és szívesen töltik el a szabadidejüket.

További médiamegjelenések: 

GALÉRIA

Zalai Hírlap - zaol.hu