Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

A jövő elkezdődött, de egy kicsit még nosztalgiáztunk

A jövő elkezdődött, de egy kicsit még nosztalgiáztunk


A közgazdászképzés 50 éves jubileumi ünnepségsorozat középső (csütörtöki) napját dr. Németh István főigazgató „Útban a jövő oktatása felé Zalaegerszegen” című előadása nyitotta meg. Az Innovációs és Tudásközpont földszinti előadójában tartott prezentáción betekintést kaphatott a hallgatóság a technológiai fejlődés és az oktatás kapcsolódásába, illetve a zalaegerszegi "Felhő Campus" innovatív terveibe.

 

IMG_8928_copy.JPG

IMG_8850_copy.JPG

 
Vendégünk volt dr. Lentner Csaba közgazdász–professzor, intézményünk egykori hallgatója, aki „Új kihívások előtt a 2010 után újjászervezett magyar állampénzügyi rendszer” címmel tartott előadást. Professzor úr felajánlásával a Polgári Szemle társadalomtudományi folyóirat számaiból készült kötetekből válogathattak a résztvevők.


Az ebédszünetet követően nosztalgia tanórákon léptünk vissza egykori hallgatóinkkal és oktatóinkkal karöltve a múltba, felidézve egy-egy óra hangulatát. A Marketing órán dr. Palányi Ildikó a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg dékánja beszélgetett a résztvevőkkel. A múltidézésben segítségére volt Doba Szilvia és Márkus Mónika. A Közgazdaságtan órák hangulatát Kárászné dr. Rácz Lídia és dr. Halász Imre segítségével elevenítették fel az egykori hallgatók. Végül a Nyelvórán dr. Bérczes Edit nyelvész oktatónk irányításával, több nyelven folyt a visszatekintés, melyben dr. Mészáros Ágnes és Pálfy Angelika segédkezett.

 

IMG_8924_copy.JPG

IMG_8999.JPG


A Best of Senior Akadémia programunkon Endrei Judit, egykori televíziós bemondó, szerkesztő- műsorvezető repítette vissza a hallgatóságot a televíziózás hőskorába, személyes élményeivel fűszerezett előadásával.

 

További médiamegjelenések: 

Zalai Hírlap - zaol.hu