Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Arduino mikrovezérlő programozása képzés - Főszerepben a gyakorlati tudás

Arduino képzés a Zalaegerszegi Egyetemi Központban


15 órás képzés keretein belül ismerkedhetnek az Arduino mikrovezérlő programozás alapjaival a középiskolások a Zalaegerszegi Egyetemi Központban. A program a tavalyi évben indult és nagy népszerűségnek örvend, az idei évben már a maximális létszámot feltöltve indulhatott el a képzés.

A képzés által a diákok betekintést nyerhetnek az innovatív projekt alapú oktatásba is, hiszen a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ az országban egyedülállóan 2022 szeptemberében indította el a Tesztmérnök alapképzést, mely során az oktatás már projekt alapon zajlik. Ezt a módszertant követi az Arduino mikrovezérlő programozó képzés is, hiszen nincs klasszikus értelemben vett elméleti oktatás. A diákok projekteken keresztül tanulják meg a programozást. Az elméleti anyagok és a projektek leírásai, utasításai az online e-learning felületen találhatóak meg. Ennek köszönhetően mindenki a saját tempójában haladhat a képzés során és több idő jut a gyakorlati oktatásra, illetve az egyéni konzultációra. A diákok csoportokban dolgozhatnak, így a csapatmunka is jelentős szerepet kap.


IMG_2756.png

 Fotó: Lukács-Gaál Eszter

A képzés teljesítéséért a résztvevők felvételi többletpontokat is szereznek, hiszen a képzés intézményi szervezésű tehetséggondozó programként a felsőoktatási felvételinél is előnyt jelent majd a középiskolás diákoknak. További jó hír, hogy a következő általános felvételi eljárás beadási határidejéig még egy alkalommal sor kerül Arduino mikrovezérlő programozó képzésre a Zalaegerszegi Egyetemi Központban. Aki jelentkezett, de már nem tudott bekerülni a most futó képzésre, őket a képzést szervező Nyelvi és Felnőttképzési Iroda fogja értesíteni emailben.

Addig is figyeljék Facebook oldalunkat és honlapunkat a további képzésekért.