Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Olaszországból érkeztek vendégek Kampuszunkra

Olaszországból érkeztek vendégek Kampuszunkra

Triesztből érkezett küldöttséget fogadtunk Kampuszunkon november 24-én, akik az Eötvös Kupa nemzetközi utánpótlás kosárlabda versenyen vettek részt a hétvégén. A 12 olasz gyermek és a 3 fős edzői küldöttség kollégiumunk vendégszeretetét élvezte. 

 

IMG_1801.JPG

Fotó: Jóna István

A pénteki ebéd után az Innovációs és Tudásközpont földszintjén dr. Szili-Fodor Dóra mb. főigazgató-helyettes fogadta a vendégeket. Az olasz csapat zalaegerszegi kísérője, Fodor Csilla tanárnő volt, aki segített leküzdeni a nyelvi nehézségeket és olasz nyelven tolmácsolta jókívánságainkat, valamint röviden bemutatta a képzéseinket és a Kampuszunkon folyó munkát.

Vendégeink részéről a fiatalok edzője Daniele Bassi, a Trieszti Egyetem (University of Trieste) műszaki-informatikai tanszékének nyugalmazott adjunktusa köszönte meg a szíves vendéglátást. A két város 23 éve ápol kiváló intézményi kapcsolatot, 2000 óta évente részt vesznek a zalaegerszegen megrendezésre kerülő tornán, illetve a magyar diákok is ellátogatnak Triesztbe a Torneo Nesbeda kosárlabda emléktornára. Az első zalaegerszegi tornán, a Zalakerámia ZTE KK férfi NB I-es kosárlabdacsapat jelenlegi csapatkapitánya, Tóth Ádám is a győztes hazai csapat tagja volt.

A vendégeknek és a velük érkező zalaegerszegi diákoknak meglepetéssel is készültünk. Pepper robot az anyanyelvükön, azaz olaszul köszöntötte a gyerekeket, akik nagyon örültek a találkozásnak.