Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Tizenegy támogatott projekt az Interreg Programban Nagyrécsén

Tizenegy támogatott projekt az Interreg Programban Nagyrécsén


Február 23-án, pénteken délelőtt ünnepélyes körülmények között írták alá Nagyrécsén, az Inkey kastély dísztermében azoknak a jóváhagyott kisléptékű projekteknek a támogatási szerződéseit, amelyeket az Európai Unió által finanszírozott Szlovénia-Magyarország Interreg Program 2021 és 2027 közötti ciklusában valósítanak meg az együttműködő felek.

 

Képkivágás_copy.PNG

Ales Mrkela és dr. Palányi Ildikó, a Zalaegerszegi Gazdasági, Informatikai és Műszaki Oktatásért Alapítvány kuratóriumi elnöke írják alá a támogatási szerződést
Fotó: Gyuricza Ferenc

A program kapcsán Ales Mrkela, a szlovén Kohéziós és Regionális Fejlesztési Minisztérium égisze alatt működő irányító hatóság vezetője elmondta: ezúttal főként olyan pályázatokat támogatnak, amelyek rendezvények, kulturális és sportesemények, esetleg versenyek megrendezését, s azokon keresztül a helyi közösségek közötti kapcsolatok kialakítását vagy elmélyítését szolgálja. Ezen pályázati projektek rövid időtartamúak – általában egy évre szólnak –, s viszonylag kisebb összegből valósíthatóak meg. A 11 nyertes projektet így összesen 240 ezer euróval támogatja az Interreg Program. A pályázatok közül kilencnek van szlovéniai vezető partnere. A magyarországi irányítás alatt megvalósítandó programok egyike a szlovén-magyar határ menti térség népzenéjével foglalkozik, a másik a közép- és felsőfokú oktatás és a foglalkoztatáspolitika területét érinti.

A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ részéről dr. Palányi Ildikó, mb. főigazgató, a Zalaegerszegi Gazdasági, Informatikai és Műszaki Oktatásért Alapítvány kuratóriumi elnöke, illetve dr. Szili-Fodor Dóra, mb. főigazgató-helyettes, projektmenedzser volt jelen a támogatási szerződés ünnepélyes aláírásán. 

Forrás: ZAOL.hu