Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Mikrovezérlő programozása képzés a Zalaegerszegi Egyetemi Központban

Mikrovezérlő programozása képzés a Zalaegerszegi Egyetemi Központban


Január 8-án immár harmadik alkalommal indult el a „Mikrovezérlő programozása középiskolások részére” képzés a Zalaegerszegi Egyetemi Központban. A részt vevő középiskolás diákok 15 órás képzés során ismerkedhetnek meg a mikrovezérlők alkalmazásainak alapjaival. A foglalkozás 2022-ben indult el és nagyon népszerű a diákok körében.

IMG_4826.JPG

Fotó: Lukács-Gaál Eszter

A mikrovezérlő programozása képzés által a résztvevők betekintést nyerhetnek a projekt alapú oktatás rejtelmeibe is, hiszen nincs klasszikus értelemben vett elméleti oktatás. A diákok projekteken keresztül tanulják meg a programozást és a gyakorlatban is kipróbálhatják az új, innovatív oktatási módszertant. A feladatok és az elméleti anyagok online felületen érhetőek el, így a foglalkozások során több idő jut a gyakorlati oktatásra. A diákok közösen, csoportokban dolgoznak a projektek megoldása során.

A képzésben való részvétellel intézményi felvételi többletpontot szerezhetnek a középiskolások. A január 18-án befejeződő képzés elvégeztével a résztvevők tanúsítványt vehetnek át.

IMG_4828.JPG

Fotó: Lukács-Gaál Eszter

 

A Nyelvi és Felnőttképzési Iroda és Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet által szervezett közkedvelt képzés várhatóan hamarosan ismét elindul a Zalaegerszegi Egyetemi Központban.

További képzéseinkért figyeljék honlapunkat és Facebook oldalunkat. 

 

További médiamegjelenések: 

GALÉRIA