Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

A Zalaegerszegi Egyetemi Központ eredményei 2022-ben

Évértékelő - Zalaegerszegi Egyetemi Központ eredményei 2022-ben

 

A 2022-es év kihívásokkal volt terhelt, azonban a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja sikerrel vette az akadályokat - mondta évértékelőjében dr. Németh István, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ főigazgatója.

Az évértékelőben Kampuszunk legfontosabb eredményeit olvashatják:

  • Fegyelmezett és nyereséges gazdálkodás eredményeként az Egyetemi Központ az évet 370 millió Ft pozitívummal zárta, ezzel jelentősen növelte a tavalyi évhez képest tartalékát.
  • Rendkívül sikeres volt az Egyetemi Központ pályázati tevékenysége, 5 nyertes pályázatának teljes összege meghaladja a 690 millió Ft-ot.
  • Idén ugyancsak sikeresen zártuk 4 jelentősebb pályázatunkat, többek között a TKP2020-NKA-10 pályázatot, melynek keretén belül – a ZalaZONE Tesztpályával együttműködve – a Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet Nissan Leaf elektromos autójával útminőség-érzékelésre, gördülési ellenállás mérésére alkalmas készüléket fejlesztett ki és tesztelt, mintegy másfél évig.
  • Magyarországon egyedülálló módon projekt alapú oktatás keretében a Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet munkatársai kidolgozták és 2022 szeptemberében sikeresen elindították a Tesztmérnöki alapszakot.
  • Az újonnan alakult Informatikai Rendszerek Alkalmazásai Tanszék munkatársai 9 konferencia és 2 workshop részvétel keretében ismertették kutatásaikat a tudományos közélet szereplői előtt. 2022-ben összesen 8 folyóirat cikk (3 darab Q2-es és 1 darab Q1-es) valamint 3 könyvrészlet jelent meg az új tanszék affiliációjával.
  • Az év során elvégeztük a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg által gondozott pénzügyi mesterképzés mintatantervének modernizálást, új szakmai tartalommal történő bővítését.
  • 2022 februárjától főállású, habilitált kutató támogatja a Gazdálkodási Kar Zalaegerszegen folyó kutatásokat, melynek eredményeként 2022 áprilisban létrehoztuk az ”Új generációs gazdálkodás” kutatóműhelyt, melyen belül 3 kutatócsoport dolgozik.
  • 2022-es tanév 2 záróvizsga időszakában összesen 127 hallgató tett sikeres záróvizsgát az Egyetemi Központban.
  • Az Egyetemi Központ hallgatói közül 23 fő nyújtott be kiválósági ösztöndíj pályázatot (MNB, NFÖ, ÚNKP).
  • A műszaki képzési területen a hallgatói jelentkezés idén 2018 óta nem látott magasságba emelkedett, ami a Pannon Egyetemhez történt 2020-as csatlakozás értékének 236%-a. A felvettek létszáma is jelentős javulást mutatott ez a 2020-as érték 169%-a. Az informatikai képzési területen is jelentős a javulás a felvettek hallgatók létszáma a csatlakozási, 2020-as érték 136%-a. Hallgatói létszámcsökkenést egyedül a gazdaságtudományi területen tapasztaltunk, a problémát azonosítottuk, megoldása folyamatban van.
  • A 2020-as csatlakozással induló brandépítés eredményeként mára jelenlétünk széleskörű az online és social media felületeken (Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, YouTube csatorna, LinkedIn, Spotify). Facebook követőink száma: 5600 fő, Instagram követőink száma: 589 fő. 2022 novemberében elindult Podcast sorozatunk is, mely elérhető YouTube csatornánkon és a Spotify felületén is. Újonnan felépített honlapunk látogatottsági adatai is folyamatosan emelkednek.
  • Az Egyetemi Központ jelentősebb rendezvényeinek száma 2022-ben meghaladta az 50-et így elmondhatjuk, hogy az év minden hetében legalább egy jelentős esemény zajlott az egyetemi központban.
  • A 2022-es év egyik fő eseménye a zalaegerszegi közgazdász képzés 50 éves jubileumának megünneplése volt, melynek keretében három napos ünnepségsorozatra került sor 2022. július 13-15-ig. 2022 decemberében pedig elkészült az 50 évet bemutató kötet is.
  • Műszaki üzemeltetési feladatok kezelésének hatékonyabbá tételére online műszaki hibabejelentő oldalt indítottunk.
  • Novemberben az MSZ EN ISO 9001-2015 Minőségirányítási rendszerek, MSZ EN ISO 14001-2015 Környezetirányítási rendszerek tanúsításához szükséges külső auditot sikeresen teljesítettük.
  • A kollégiumi szolgáltatások terén a 2022. évi legfontosabb célkitűzése a hallgatók részére nyújtott kollégiumi szolgáltatások színvonalának emelése volt (korszerű lakóterek, korszerű műszaki eszközök).
  • Kollégiumunk weboldalát megújult tartalommal láttuk el, ahol a hallgatók és szállóvendégek minden fontosabb információt megtalálnak és lehetőség van szobafoglalás online leadására.
  • 2022-ben a Zalaegerszegen működő társegyetemet is segítettük, lakhatási lehetőséget biztosítottunk kollégiumunkban a Pécsi Tudományegyetem hallgatói részére.
  • Egyetemünket és a Várost meglátogató szállóvendégek részére kollégiumunkban értékesített vendégszobák és szabad hallgatói férőhelyek tekintetében kiemelkedő év volt a 2022-es, 6649 vendégéjszakánk volt, amely a KSH elmúlt 9 évi átlaga alapján 276 %-os teljesítés, a bruttó szállásbevétel pedig a KSH elmúlt 5 évi átlaga alapján 414%-os.

 

2023_01_13_evertekelo_sajtotajekoztato_03_copy.JPG