Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Diplomaátadó ünnepélyt tartottunk

Diplomaátadó - A jövőt alakíthatják döntéseikkel a most végzett hallgatók
 
 
Zsúfolásig megtelt Kampuszunk Nagyelőadója végzett hallgatóinkkal, rokonaikkal, barátaikkal és meghívott vendégeinkkel. Együtt ünnepeltük a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ diplomaátadó ünnepélyén a most végzett 63 hallgatót, aki kézbe vehette diplomáját. Közülük 55 fő a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg valamely szakán, míg 8 fő a Mérnöki Kar Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet mechatronikai mérnöki alapképzési szakán szerzett oklevelet.
 
 
IMG_1978.JPG
 
A diplomaátadó ünnepély elnöksége 
 
Az ünnepélyen dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora köszöntötte elsőként a végzett hallgatókat. Kiemelte, hogy a hallgatók olyan útravalót kaptak, ami egy életen át elkíséri majd őket.
- A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja együtt lélegzik a megyeszékhellyel és a régióval. Tevékeny részese a régió gazdasági életének és osztozik a sikerekben. A ma átvett oklevelükkel a tudás megszerzésének képességét és felelősségét is kézhez kapták, amit szakmai pályafutásuk végéig gyakorolniuk kell- fogalmazott dr. Gelencsér András.
 
Kampuszunk főigazgatója, a Pannon Egyetem stratégiai rektorhelyettese, dr. Németh István útravalóként elmondta. hogy a jövő a helyes döntéseken és a most végzett hallgatók felelősségteljes munkáján múlik majd.
- Átadtuk azt a tudást, ismeretet Önöknek, amivel kezdhetnek valamit az életükben. Lesznek céljaik, kijelölt irányok. Önök most 63 célt fognak képviselni, mely Zalaegerszeg és Zala vármegye fejlődésének irányát fogják meghatározni. - fogalmazott a főigazgató.
 
Dr. Palányi Ildikó, a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg dékánja köszöntőjében kiemelte, hogy az ünnepély azt is jelzi, hogy hallgató és oktató közös munkája sikerrel zárult.
- Képzéseinkben nagy hangsúlyt fektetünk azoknak a képességeknek az elsajátítására, amely meghatározza majd az életüket: a rugalmasságra, az alkalmazkodóképességre, a problémamegoldásra, a kreativitásra és a lényeglátásra.
 
Dr. Németh Sándor, a Mérnöki Kar dékánja megköszönte a támogatást, hiszen mint fogalmazott, a Mérnöki Kar oktatási és kutatási eredményeit nem érhette volna el az önkormányzat, a partnervállalatok és a duális cégek segítsége nélkül. Vigh László, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a kreativitást emelte ki köszöntőjében. Arra kérte a fiatalokat, hogy legyen bennük akarat és elszántság. Ehhez az Egyetem megfelelő alapokat adott, de csak a szorgalmukon múlik majd hova jutnak az életben. Dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város alpolgármestere arról beszélt, hogy az alkalmazkodás készsége és az alázatos munka sikerre vezetett, hiszen a kezükbe vehetik az oklevelüket a fiatalok.
 
 
2023_02_17_diplomaatado_unnepely_01.JPG
 
 
A búcsúztató hallgatók nevében Farkas Tamás, mechatronikai mérnök alapképzési szakos hallgató, a PE HÖK ZEK elnöke osztotta meg gondolatait. A búcsúzó hallgatók nevében Dömötör Dorina, gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakos hallgató köszönt el az intézménytől, oktatóktól és diáktársaktól.
A Zalaegerszegi Egyetemi Központban 2023-ben végzett hallgatók Csikós Fannit, a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg, gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakon végzett hallgatóját jelölték szeniornak.
 
 2023_02_17_diplomaatado_unnepely_36.JPG
 
 
A köszöntőket követően a hallgatók átvehették oklevelüket, majd átadásra kerültek a duális tanúsítványok. A Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg 16 hallgatója fejezte be sikeresen tanulmányait duális képzés keretében.
 
Gratulálunk frissen végzett hallgatóinknak!