Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Együttműködési megállapodást kötött a ZESE a ZTE Sportlövész Klubbal

Együttműködési megállapodást kötött a ZESE a ZTE Sportlövész Klubbal

Újabb együttműködési megállapodást kötött a Zalai Egyetemi Sportegyesület (ZESE), erősítve a Zala vármegyei sportklubok felé való nyitását. Kedden délelőtt a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ főigazgatói tárgyalójában a ZTE Sportlövész Klub és Kulturális Egyesület elnökével, Somogyi Péter világbajnok sportlövővel Bella Dániel, a ZESE elnöke írta alá megállapodást.


IMG_1020.JPG

 

- A ZTE Sportrész Klubot 2011-ben alapítottuk és 2015 óta kezdtünk el foglalkozni a minőségi versenysporttal és az utánpótlás neveléssel. Rohamosan fejlődtünk létszámban és eredményekben is. Jelenleg az ország negyedik legjobb lövészklubja vagyunk a hivatalos ranglistán. Az elmúlt évben 65 sportolói engedélyt váltottunk ki, de ezen kívül számos olyan tagunk van, aki még nem akart versenyezni, csak hobbi szinten lő. Egyesületünk az utánpótlást részesíti előnyben, hiszen az a fő célunk, hogy megismertessük a sportágat, és minél több sportolni vágyó fiatalt hozzunk be klubunkba - foglalta össze a klub történetét Somogyi Péter.

A ZTE SK öt fegyvernemben folytat utánpótlásképzést. A puskaszakágak közül a 22-es kaliberű légpuska, golyóspuska, ugyanez a pisztolynál is légpisztoly, 22-es pisztoly, illetve a target sprint, ami olyan, mint a biatlon.

Somogyi Péter hozzátette, olyan fiatalokkal szeretnének együtt dolgozni, akik nem csak a sport iránt elhivatottak, de ugyanakkor a magánéletben is szeretnének valamit elérni, tehát akik igyekeznek minél több tudást maguknak begyűjteni. Az egyetem kimondottan jó közeg, nagyon sok kreatív, okos fiatal van, akit szeretnének a soraik között tudni, hogy minél több ötlettel gazdagítsanak minket, és oda-vissza működjön ez a kapcsolat.

 

IMG_1043_copy.JPG

 

A ZTE SK az első Zala vármegyei klub, mellyel a ZESE megállapodást kötött, ami újabb fontos mérföldkő az Egyesület életében.

- Egyesületünk érdekelt abban, hogy Zala vármegye minden egyes sportszervezetével jó kapcsolatot alakítson ki, hiszen érdekeink és céljaink közösek. A mai megállapodás is jó lehetőségeket tartogat mindkét fél számára. Nem titkolt vágyunk az, hogy a kispályás labdarúgás, a sárkányhajózás, a darts, valamint a csörgőlabda mellett a sportlövészetet is bemutassuk hallgatóink számára. Bízunk benne, hogy a sikeres együttműködés keretében a következő szemeszterekben hallgatóink a testnevelés óra keretében már a sportlövészetet is választani tudják a palettánkról. Ezúton szeretném megköszönni Somogyi Péternek, hogy egyesületünket már a kezdeti lépésektől segíti, tapasztalataival, meglátásaival támogatja munkánkat. Bízom benne, hogy közösen felvázolt lehetőségeket pályázati források bevonásávával sikerül megvalósítanunk - mondta Bella Dániel, a ZESE elnöke.

Bella Dániel zárásként felhívta a figyelmet arra, hogy ez a megállapodás nem egyedi abban az értelemben, hogy a ZESE szeretné megszólítani a Zala vármegyei sportszervezeteket, és buzdítja őket a közös gondolkodásra.