Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

A csörgőlabda sportággal ismerkedtek hallgatóink

A csörgőlabda sportággal ismerkedtek hallgatóink

Október 15-e a Fehér bot nemzetközi napja, melynek apropóján szerveztünk hallgatóinknak testnevelés óra keretében ismerkedést a csörgőlabda sportággal.

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központ landorhegyi kollégiumának tornatermében rendeztük meg a bemutatóval egybekötött foglalkozást, melyen a Magyar Kézilabda Szövetség csörgőlabda koncepciójának megvalósításának felelőse Bodányi Levente, Bella Dániel sportszakmai koordinátor meghívására érkezett hallgatóinkhoz.

IMG_1076.jpg


A testnevelés óra keretében hallgatóink megismerkedhettek a sportágban használt speciális felszerelésekkel, majd némi szabályismertetőt követően mérkőzés szituációban is kipróbálhatták a fiatalok, hogy milyen, amikor az egyik fontos érzékszervünket elveszítjük és a többire kell hagyatkoznunk.

- Sportágbemutató, érzékenyítés és szemléletformálás is volt egyben ez a foglalkozás. Fontos, hogy erősítsük a fiatalokban a társadalmi felelősségvállalást, most éppen a sporton keresztül. Célunk megszólítani a felsőoktatási intézményeket, ahol tanárképzés, vagy mondjuk testnevelő van. A csörgőlabda sportág egy olyan eszköz, ahol eltűnnek a különbségek és mindenki egyenrangú ellenfele lehet a másiknak. A szegregált intézményekből már kicsi a merítési lehetőség, hogy megnyerjünk fiatalokat a sportágnak. A testnevelők kezébe viszont egy eszközt, lehetőséget adhatunk, hogy megmutassák a látássérülteknek és épeknek, hogy lehet együtt sportolni - mondta el Bodányi Levente.

IMG_1197.jpg


Bella Dániel sportszakmai koordinátor, a ZESE elnöke is kipróbálta a csörgőlabdát és határozott elképzelésekről beszélt:

-A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjának célja, hogy a csörgőlabda sportágat meghonosítsa az egyetemisták körében, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságban csapatokat indítson, a későbbiekben pedig csörgőlabda MEFOB esemény szervezését is szeretnénk vállalni - mondta Bella Dániel.

Ezúton is köszönjük Bodányi Leventének, hogy egy egész napot töltött Kampuszunkon, bemutatta nekünk ezt az érdekes és izgalmas sportágat, valamint köszönjük szakmai iránymutatásait!