Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Diplomaátadó ünnepély a Zalaegerszegi Egyetemi Központban

Diplomatáadó: tanulás és fejlődés a következő évek mottója


Diplomaátadó ünnepélyt tartott intézményünk, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ Nagyelőadójában, mely szinte teljesen megtelt a végzős hallgatókkal, meghívott vendégeinkkel és ünneplő családtagokkal. Az idei tanév végén összesen 59 hallgató vehette kézhez diplomáját. Közülük 53 fő, a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg valamely szakán, míg 6 fő a Mérnöki Kar Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet mechatronikai mérnöki alapképzési szakán szerzett diplomát.

 

IMG_756.png

 

A diplomaátadón dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora köszöntötte elsőként a végzős hallgatókat. A rektor úgy fogalmazott, hogy a most megszerzett diploma az új életük 0. kilóméterét jelenti, másrészt értékes részvényt is jelent, hiszen a Pannon Egyetem a nemzetközi kiválósági rangsorban is magasan jegyezett.
Dr. Németh István, a Pannon Egyetem stratégiai rektorhelyettese, a Zalaegerszegi Egyetemi Központ főigazgatója arról beszélt, hogy a világot figyelő ember hatással van a környezetére és döntéseivel befolyásolja maga és mások életét is, ami nagy felelősséggel jár. Hozzátette: hogy az egyetemen élesítették a hallgatók tudását, de az adódó kérdésekre a válaszokat egyedül kell megkeresniük. Felhívta a végzősük figyelmét arra is, hogy az életük során felmerülő hibáktól ne ijedjenek meg, hiszen azok ösztönzően hatnak a fejlődésükre. Dr. Palányi Ildikó, a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg dékánja a változó világ kihívására figyelmeztetett, hiszen csak az tud eredményes lenni, aki a változások kezelésére felkészült. Ezek a változások azonban lehetőséget adnak a tanulásra és a fejlődésre- fogalmazott a dékán. Dr. Horváth Krisztián, a mérnöki kar tudományos és stratégiai dékánhelyettese köszöntőjében kiemelte, hogy a most kézhez kapott diploma országos összevetésben is nagy értékkel bír.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos felhívta a végzősök figyelmét arra, hogy egy dinamikusan fejlődő városban szerezhették meg diplomájukat, ami a sok lehetőséget tartogat a fiatal szakemberek számára. Bali Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere, a városvezetés nevében reményét fejezte ki, hogy az idén végzett hallgatók közül sokan maradnak majd és segítik tudásukkal, szakértelmükkel a megyeszékhely gazdasági életét.

 

IMG_784.png

 

A köszöntőket követően átadásra kerültek a duális tanúsítványok. A 2021/2022-es tanév első félévében a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg 10 hallgatója fejezte be sikeresen tanulmányait duális képzés keretében. A búcsúztató hallgatók nevében Drizner Beáta gazdaságinformatikus alapképzési szakos hallgató, a PE HÖK Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg részönkormányzati elnöke osztotta meg gondolatait a közönséggel, majd a búcsúzó hallgatók nevében Békevári Lilla pénzügy és számvitel alapképzési szakos hallgató köszönt el az intézménytől, oktatóktól és diáktársaktól. Végül a Zalaegerszegi Egyetemi Központban 2022-ben végzett hallgatók Pető Tamást, a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg, gazdálkodási és menedzsment alapszakos hallgatóját jelölték szeniornak.

 

További médiamegjelenések: 

Zalai Hírlap - zaol.hu

Zalaegerszegi Televízió

GALÉRIA