Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Senior Akadémia előadás – Fókuszban az egészség 

Senior Akadémia előadás – Fókuszban az egészség 

 
2023. október 19-én, csütörtökön délután került megrendezésre a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának Idősügyi Tanácsa szervezésében, a Pannon Egyetem ZEK együttműködésével megvalósuló Senior Akadémia őszi félévének utolsó előadása és egyben zárórendezvénye.
 
 
IMG_4123.JPG
Fotó: Lukács-Gaál Eszter
 

Az őszi félév első előadása során a történelem és az informatika volt főszerepben. Az októberi utolsó előadásnapon az időskori egészség megőrzésének módjairól hallgathattak meg előadásokat a résztvevő szépkorúak. Az idén 175 éves Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház orvosainak, főorvosainak és vezető dietetikusának közreműködésével egészségügyi előadások által kaphattak tájékoztatást a résztvevők, hogyan tudják megőrizni egészségüket.
 
Az első előadás során dr. Riba Árpád kardiológus adjunktus a szívbetegségek modern kezelésének lehetőségeit mutatta be. Dr. Bagosi Zoltán belgyógyász, diabetológus főorvos az időskori cukorbetegség kialakulásáról és kezeléséről tartott előadást. Végvári Viktória vezető dietetikus a táplálkozás és a mentális egészség szoros kapcsolatára hívta fel a figyelmet előadásában. Dr. Németh László neurológus, osztályvezető főorvos a neurológiai tüneteket azok következményeit mutatta be. Az időskori mozgásszervi problémákról dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna reumatológus, a Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő főigazgatója, a Szent Rafael Kórház osztályvezető főorvosa adott tájékoztatást.
 
Az előadások szünetében és a program végén fejlesztő foglalkozás keretében készült kézműves termékeket is megtekinthettek és megvásárolhattak az érdeklődők.