Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Nyílt napot tartottunk - Sok fiatal érdekelődött képzéseink iránt

Nyílt napot tartottunk - Sok fiatal érdekelődött képzéseink iránt

Vészesen közeledik a felvételi határideje, hiszen a felsőoktatási intézményekbe február 15-ig adhatják le a jelentkezésüket a továbbtanulásra készülő diákok. Szerdán délelőtt az új tanévben először vártuk Nyílt napra a felvételi előtt álló diákokat és szüleiket, akik közül többen is most jártak először Kampuszunkon.

 IMG_4538.jpg

 Fotó: Lukács-Gaál Eszter

A színházban azt mondják, ha sokan jöttek el egy színdarabra, pótszékes előadás volt. Ezt tapasztalhattuk az Innovációs és Tudásközpontban tartott Nyílt napunkon. Nem győztünk újabb és újabb ülőhelyeket biztosítani földszinti előadótermünkbe, ahol 120-an vettek részt a beiskolázási rendezvényünkön.

A zsúfolásig megtelt teremben először Pepper robot köszöntötte az érdeklődőket, majd dr. Palányi Ildikó, mb. főigazgató mondta el köszöntő gondolatait:

- Nehéz ebben a folyton változó világban meghatározni azt, hogy milyen szakemberekre lesz szükség akkor, amikor a most érettségiző korosztály végezni fog az egyetemen. Ezért igyekszünk olyan képzéseket és foglalkozásokat nyújtani a fiataloknak, ahol azokat a készségeket fejlesztjük, amely egy ilyen változó világban fontos, mint a problémamegoldás, a kreativitás, a rendszerben gondolkodás, az egyéni, illetve team munkában való munkavégzés. A képzéseink fejlesztésénél ezekre az alapelvekre törekszünk - mondta dr. Palányi Ildikó.

 

IMG_4557.JPG

Fotó: Lukács-Gaál Eszter


Az előadások során bemutatásra került a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ teljes képzési portfóliója. A Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet képzéseit Decsi Péter tanársegéd mutatta be, míg a gazdaságinformatikus képzésről dr. Szűcs Judit, az Informatikai Rendszerek és Alkalmazásai Tanszék adjunktusa beszélt.

Kiemelt fontossággal bírnak a felvételinél a többletpontok, melyek rendszeréről és a felvételi változásokról dr. Joó István, oktatási dékánhelyettes adott tájékoztatást. A duális képzésről Tornyos Eszter, a Duális Képzési Központ ügyvivő-szakértője beszélt, míg a Nyelvi és Felnőttképzési Iroda képzéseit és szolgáltatásait Balaicz Zoltánné irodavezető mutatta be.

A kollégiumi lehetőségekről Nagy Antal kollégiumvezető számolt be, a Diákhitel Központ képviseletében Márkus Attila regionális vezető tartott tájékoztatást. A hallgatói életet és hallgatói szervezetek munkáját Heckenberger Boglárka a PEHÖK GKZ Részönkormányzati elnöke és Horváth Fanni az MKT Zalaegerszegi Ifjúsági Szervezetének alelnöke mutatta be. 

IMG_4621.JPG
Fotó: Lukács-Gaál Eszter


Az előadásokat egy interaktív Kahoot kvízjáték zárta, mely során az első három helyezett ajándékcsomaggal gazdagodott. Az Innovációs és Tudásközpont földszinti előterében elhelyezett standoknál a képzéseinkről, valamint a partnercégeink által nyújtott lehetőségekről tájékozódhattak az érdeklődők. A programot úgynevezett Guide Tour, azaz a Kampuszunkat bemutató túra zárta, Szabó Péter kommunikációs munkatárs vezetésével. 

További médiamegjelenések: 

Zalai Hírlap - zaol.hu

Egerszegi Hírek - egerszegihirek.hu

Zalaegerszegi Televízió

GALÉRIA