Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Ismét a jótékonyságé volt a főszerep - Vadpörkölt és Borfesztivál

Vadpörkölt és Borfesztivál - a PE ZEK csapata is részt vett a jótékonysági vadfőzésen


Két év kihagyás után Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ismét megrendezte a Vadpörkölt és Borfesztivált. A háromnapos rendezvény középső napján rekordszámú, 104 főzőcsapat-73 vadfőző- és 31 halfőzőcsapat- fogott fakanalat és vett részt a jótékonysági vad- és halfőzésen, melynek helyszíne a Kazinczy tér volt. Kampuszunk lelkes csapata a jótékonysági vadfőző versenybe nevezett be és a kapott vaddisznóhúsból ízletes pörköltet készített.

IMG.jpg

IMG_3902.jpg

 

A főszakács felelősségteljes feladatát dr. Németh István főigazgató és dr. Szalai István a Mérnöki Kar Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet professzora vállalta magára. A vadpörkölt annyira jól sikerült, hogy gyorsan kiürült az egyetemi kondér. A maradék alapanyagokból - burgonya, hagyma, paprika, paradicsom - krumplis lecsót készítettünk, ami szintén elnyerte a látogatók tetszését és hamar elfogyott.

A jótékonysági főzés elkészült ételeit a helyszínen árusított 500 forintos ebédjegyekkel lehetett megvásárolni. Az ebédjegyekből befolyt összeggel a Zalaegerszegi Egészségügyi Alapellátási Intézmény eszközbeszerzését támogatják a szervezők. A főzőversenyen a Pannon Egyetem Veszprémből érkezett csapata is részt vett Csillag Zsolt kancellár vezetésével.

Nagy köszönet a munkatársaknak a főzőversenyen való tevékeny részvételért!

További médiamegjelenések: 

Zalaegerszegi Televízió

GALÉRIA