Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Gyászhír - Elhunyt dr. Tóth Endre alapító igazgató

Elhunyt dr. Tóth Endre, a zalaegerszegi Pénzügyi és Számviteli Főiskola alapító igazgatója

 
toth_endre.jpgMély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy életének 95. évében elhunyt dr. Tóth Endre, a zalaegerszegi Pénzügyi és Számviteli Főiskola alapító igazgatója, nyugalmazott főiskolai tanár.
 
Dr. Tóth Endre szakmai tevékenysége szorosan összefonódott a zalaegerszegi közép- és felsőfokú közgazdasági képzéssel. 1953-1971 között a Csány László Közgazdasági Szakközépiskolában tanított, majd igazgatóhelyettes, később az intézmény igazgatója lett.
 
1971-ben felkérték Zalaegerszeg első felsőfokú tanintézetének a Pénzügyi és Számviteli Főiskola Zalaegerszegi Intézetének létrehozására és rábízták az új intézmény vezetését. Tíz éves igazgatói munkásság után nyugdíjba vonulásáig a Közgazdasági Tanszéki Osztályt vezette. Emellett közéleti tevékenységet is végzett, hiszen a Magyar Közgazdasági Társaság megyei és országos tisztviselői pozícióját is betöltötte. 40 éves tanári és vezetői munkásságát több kitüntetéssel is elismerték, Zalaegerszegen a helyi felsőfokú intézetben ő kapott elsőként főiskolai tanári kinevezést 1977-ben.
 
Szakmailag kiemelkedő munkájának elismeréseként 2022-ben, a zalaegerszegi közgazdász képzés 50 éves jubileuma alkalmából tartott ünnepségen, a Pannon Egyetem Pro Universitas Pannonica nagy ezüst fokozatát vehette át.
 
Dr. Tóth Endre halálával a zalaegerszegi felsőoktatás meghatározó személyiségét veszítette el.
 
Emlékét őrizzük.
 
Fotó: Seres Péter