Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

I. Dr. Seregélyes István 24 órás Úszógála Zalaegerszegen 

I. Dr. Seregélyes István 24 órás Úszógála Zalaegerszegen 

 
2015-ben rendezték meg először a 24 órás jótékonysági úszógálát. 2024-ben Dr. Seregélyes István emlékére hirdették meg a jótékonysági versenyt, a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány szervezésében.

 
IMG_4896.jpg
 
Fotó: Lukács-Gaál Eszter


A rendezvény célja az egészséges életmód és az úszó sportág népszerűsítése. A rendezvény során 16 csapat 418 tagja úszik majd 24 órán keresztül. A versenynek Zalaegerszeg újonnan épült, 50 méteres, feszített víztükrű sportuszodája ad otthont. Dr. Seregélyes István (1936-2009) a ZTE úszó szakosztályának edzője és jogelőd intézményünk, a Pénzügyi és Számviteli Főiskola tanára volt. A versennyel a szervezők és a résztvevők az úszósportért végzett munkája és eredményei előtt tisztelegnek.
 
A zalaegerszegi úszósport kiemelkedő alakjának emlékére a verseny megnyitása előtt emléktáblát avattak, mely során özvegye és fiai is jelen voltak. A verseny megnyitóján Balaicz Zoltán, ZMJV polgármestere és Pataki János, a verseny főszervezője mondott köszöntő beszédet.
 
 
IMG_4881_copy.jpg
 
Fotó: Lukács-Gaál Eszter

 
A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ csapata edZEK24 néven vesz részt az úszógálán, Bérces Edit csapatkapitány és Szebeny Péter testnevelőtanár vezetésével. Nagy öröm számunkra, hogy népes létszámmal, 27 lelkes úszóval tudjuk képviselni Egyetemünket. Csapatunk tagjai között akad oktató, hallgató, a válogatottságig eljutott úszó, visszavonult vízipólós, hegymászó, maratonfutó, triatlonista, birkózóbajnok és ökölvívó is.
 
 
IMG_4902.jpg
 
Fotó: Lukács-Gaál Eszter

 
Hajrá edZEK24! Hajrá PE ZEK!