Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Göcsej Harci Túra zajlott Kampuszunkon

XV. Göcsej Harci Túra: Kampuszunk is helyszíne volt a népszerű versenynek

 

A Zala Megyei Védelmi Bizottság, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 20. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda, valamint a Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred, 48. Nagy Sándor Területvédelmi Zászlóalja közös szervezésében valósult meg 2022. szeptember 21-én a XV. Göcsej Harci Túra vetélkedő, mely egyben az Országos Haditorna Verseny Zala megyei döntője is volt.
 
A kezdeményezés célja, hogy megismertessék a diákokkal a rendvédelmi, katonai pálya kihívásait és egyben a haderőfejlesztést is. Mindezek mellett a hazafias honvédelmi nevelést is szolgálja a verseny. Az idei viadalon 16 induló csapat versengett egymással, köztük a Zala megyei középfokú oktatási intézmények tanulóiból alakított csapatok, valamint első alkalommal a hivatásos rendvédelmi dolgozók delegálta csapatok is. Az esemény fővédnöke dr. Sifter Rózsa, Zala vármegye főispánja volt.
 
 
IMG_9126.jpg
 
 
A korábbi évektől eltérően idén nem a természetben, hanem Zalaegerszeg belvárosában, négy helyszínen teljesítették a feladatokat a csapatok. A központi helyszín mellett, mely a Vizslapark volt, a Zalaegerszegi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a Pannon Egyetem Zalaegerszeg Egyetemi Központ és a Zalaegerszegi Duális Ágazati Képzőközpont is helyet adott a küzdelmeknek. Kampuszunk először csatlakozott a versenyhez. Az alakuló téren gépkarabély szét- és összeszerelésben, légpuska lövészetben, akadályfutásban és az általunk összeállított interaktív, fenntarthatósági kvíz során mérethették meg magukat a négy fős csapatok.  
 
A versenyt a Keszthelyi Vajda János Gimnázium I. csapata nyerte a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Zsigmondy Vilmos Technikumának „Szökevények” nevű négyese, valamint a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Technikumának „Ganz Rendészet” néven induló együttese előtt. 
 
 
IMG_9387.jpg
 
 
A Zalaegerszegi Egyetemi Központ által felajánlott ajándékcsomagokat, az interaktív fenntarthatósági kvíz során legjobban teljesítő csapatoknak dr. Németh István főigazgató adta át a Vizslaparkban tartott ünnepélyes eredményhirdetésen. Állomásunkon a Keszthelyi Vajda János Gimnázium II. csapata volt a leggyorsabb és legeredményesebb. Második lett a Keszthelyi Asbóth Sándor Technikum, míg harmadik a Csány László Technikum csapata. 
 

További médiamegjelenések: 

Zalaegerszegi Televízió