Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Közgazdász délután zárta az MKT jubileumi évét

Közgazdász délután zárta az MKT jubileumi évét


A költségvetési politika, az államháztartás felépítése és a gazdasági folyamatok bemutatásának témakörére  épült a Magyar Közgazdasági Társaság Zala Megyei Szervezete (MKT), a VOSZ Zala Vármegyei Szervezete és a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ közös szervezésében megvalósuló Közgazdász Délután program.

 IMG_8147_copy.JPG

Fotó: Jóna István

Az Infocentrum Nagytermében tartott rendezvény nem csak a vállalkozóknak, hanem a hallgatóinknak is szolgált érdekes tényekkel, összefüggésekkel.

Dr. Csanádi Ágnes, egyetemi docens, az MKT zalai szervezetének alelnöke felvezető gondolataiban elmondta, az 50 éves jubileumát ünneplő megyei közgazdasági szervezet évzáró programjára olyan témát választottak, ami méltó az ünnepi évhez és aktuális gazdaságpolitikai kérdéseket boncolgat.

Erre a különleges alkalomra Prof. Dr. Kovács Árpádot, a Költségvetési Tanács elnökét kérték fel, aki „Gazdaság, államháztartás Óperencián innen és túl - 2023 késő ősz” címmel tartott előadást, mely nem csak a száraz tényeket, hanem a kiváló előadó saját véleményét, tapasztalatát is tartalmazta.  Belepillanthatott a hallgatóság a Költségvetési Tanács munkájába, a magyar gazdaság jelenlegi helyzetébe és zárásképpen valamelyest bizakodást jelentő gondolatokat is kaptak a továbbiakhoz.

Az előadás után zártkörű kerekasztal beszélgetéssel ért véget a Magyar Közgazdasági Társaság Zala Megyei Szervezetének jubileumi programja. 

 

További médiamegjelenések: 

Zalai Hírlap - zaol.hu

Egerszegi Hírek - egerszegihirek.hu

Zalaegerszegi Televízió

GALÉRIA